©Niels Tammeling (Envitron)

Video van de week | Coöperatie Resolutions opent snellaadplein in hartje Delfzijl

Video's|Laatste update:

Het laden van een elektrische auto hoeft in Delfzijl niet lang meer te duren. Op het plein de Vennen heeft Coöperatie Resolutions  het eerste snellaadplein in hartje Delfzijl geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouders Jan Menninga en Hans Ronde. Hiermee is een eerste mijlpaal behaald op het gebied van openbaar DC-laden in het hoge noorden van Nederland.

Nauwe samenwerking
Dankzij de nauwe samenwerking met gemeente Eemsdelta en Fonds Het Nieuwe Doen is het bijzondere laadplein tot stand gekomen. Het betreft hier zowel een 60 kilowatt DC-lader (gelijkstroom) als een 4-voudige AC lader; ieder achter een eigen kleinverbruikersaansluiting. ‘Deze Quattro AC lader kan tegelijkertijd 4 elektrische auto’s laden en het laadvermogen balanceren’, licht Alex Leuning van Resolutions toe. Het coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns, voorziet het laadplein van groene stroom van lokale energieprojecten.

Resolutions is een coöperatief samenwerkingsverband van 3 noordelijke bedrijven en timmert inmiddels 2 jaren aan de weg op het gebied van duurzame energieprojecten en het ontwikkelen van slimme laadoplossingen voor de zakelijke markt. De visie is helder: ‘Het gaat om het verbinden van slimme combinaties in de gehele keten, waardoor je meer mogelijk kunt maken.’

Fotobijschrift: van links naar rechts Gideon Goudsmit (leverancier DC laadoplossingen) en Norbert Buiter, Marro Mijnans, Rein Schuil en Alex Leuning (Resolutions)

‹ Naar overzicht