©Vattenfall

Video van de week | Vattenfall en Volvo testen draadloze oplaadtechnologie voor taxi’s

Video's|Laatste update:

Vattenfall en Volvo zijn een proef gestart waarin draadloze oplaadtechnologie voor elektrische taxi’s getest wordt. InCharge, de automatische oplaad- en betaaloplossing van Vattenfall, maakt deel uit van een test waarbij elektrische taxi’s  draadloos opgeladen worden en er tegelijkertijd een automatische betaling plaatsvindt.

3 jaar
Aan de test in het Zweedse Göteborg – die 3 jaar gaat duren – doet een aantal volledig elektrische Volvo XC40 Recharge-taxi's mee.

Vattenfall ontwikkelt en test samen met Volvo Cars, taxi-exploitant Cabonline, hardware-leverancier Momentum Dynamics, gemeentelijk energiebedrijf Göteborg Energi en het gemeentelijk bureau voor bedrijfsontwikkeling Business Region Göteborg een nieuwe technologie voor draadloos opladen in een dynamische, stedelijke omgeving. De draadloze oplaadstations worden geplaatst rond 2 gebieden in Göteborg.

100.000 kilometer per jaar
Het opladen begint automatisch zodra een daarvoor geschikt voertuig boven een in de straat geïntegreerd oplaadpad parkeert. Het oplaadstation verstuurt via het oplaadpad de energie, die dan wordt opgepikt door een ontvangsteenheid in de auto. In de auto wordt via een voertuigidentificatie een machtiging naar Vattenfall gestuurd die eens per maand een overzicht geeft van de betalingen.

De auto’s worden meer dan 12 uur per dag gebruikt en leggen 100.000 kilometer per jaar af. Dit is de eerste duurzaamheidstest van volledig elektrische Volvo’s in een commercieel gebruiksscenario.

‹ Naar overzicht