©Fastned

Video van de week | Fastned opent tweehonderdste snellaadstation in Europa

Video's|Laatste update:

Fastned heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de opening van haar tweehonderdste snellaadstation. Het bedrijf opent in hoog tempo nieuwe stations, waarmee het bedrijf een stap dichter bij haar doel komt van een Europees snellaadnetwerk van 1.000 stations op toplocaties.

Duitsland
Het nieuwste station in Fastneds snelgroeiende netwerk, Neudrossenfeld, ligt langs de A70 snelweg ten noorden van Neurenberg. Het station, Fastneds 34ste locatie in Duitsland, is uitgerust met 4 snelladers die een maximale laadsnelheid van 300 kilowattkunnen leveren. Het bedrijf biedt elektrische rijders meer dan 850 snelladers verdeeld over 200 schaalbare snellaadstations in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Michiel Langezaal, chief executive officer van Fastned: 'De afgelopen tien jaar hebben we flink geïnvesteerd in de bouw van een snellaadnetwerk in Europa. Ik ben er trots op dat we nu 200 operationele stations hebben en dat aantal zal alleen nog maar sneller zal groeien. Met de technologie, kennis en vaardigheden die wij in huis hebben verkeren we in een unieke positie om in de groeiende vraag naar snelladen te voorzien. Een snelle en gebruiksvriendelijke laadinfrastructuur is noodzakelijk om de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen.' 

65 in 2022
Fastned kondigde onlangs aan ten minste 65 laadstations met meerdere laders te willen openen in 2022; bijna 50 procent meer dan de 44 stations die vorig jaar openden. Hiermee komt het totaal aantal operationele stations aan het einde van het jaar op 253. Het bedrijf passeerde in 2021 de grens van één miljoen laadsessies per jaar. Samen maakten deze sessies 105 miljoen elektrische kilometers mogelijk en werd 16.410 ton aan CO2-uitstoot vermeden.

‹ Naar overzicht