©KWS

Video van de week | KWS legt eerste meters asfalt aan met elektrische asfaltspreidmachine

Video's|Laatste update:

KWS, onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur, heeft op de Innovatiestrook A58 bij Oirschot de eerste meters asfalt aangelegd met behulp van zijn elektrische asfaltspreidmachine. De elektrische asfaltspreidmachine doet qua prestaties niet onder voor een traditioneel aangedreven spreidmachine.

Langere levensduur
Het is een nieuwe machine die, door partner Urban Mobility Systems, volledig is geëlektrificeerd. Dit emissieloze model maakt gebruik van een verwisselbaar en veilig lithiumijzerfosfaatbatterijpakket. Door het wisselsysteem kan de machine in principe 24/7 worden ingezet. De lithiumijzerfosfaatbatterij heeft een langere levensduur dan de standaardbatterijen binnen de sector, behoeft weinig tot geen onderhoud en is 100 procent recyclebaar. Daarnaast is ze bovenal extreem veilig, wat in de ontwikkeling van de elektrische asfaltspreidmachine vooropstond. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit.

De ontwikkeling van de elektrische asfaltspreidmachine kwam in een stroomversnelling door het project Innovatiestrook A58 Kloosters. Door in de aanbestedingsfase een inschrijfbedrag vast te stellen voor alle inschrijvers en de beste prijs-kwaliteitverhouding (BPKV-criteria) op het gebied van Zero Emissie bouwen en innovaties te hanteren, stimuleert Rijkswaterstaat de markt om onderscheidend te zijn. VolkerWessels ondernemingen KWS en Gebr. van Kessel voeren samen deze opdracht uit.

‹ Naar overzicht