Het nieuws in 1 minuut | maandag 2 mei – zondag 8 mei 2016

Video's|Laatste update:

Belgische verkoop elektrische personenauto’s verdubbeld België heeft in het eerste kwartaal van 2016 2.204 nieuwe volledig elektrische en plug-in hybride personenauto’s verkocht. Dat is een 133,2 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2015, een ruime verdubbeling dus. De verdubbeling is onder meer te danken aan de Vlaamse aanschafsubsidie op elektrische auto’s.

Ford komt met e-auto die 300 kilometer actieradius kent Ford kom binnen afzienbare tijd met een elektrische auto op de markt die meer dan 300 kilometer volledig elektrisch kan afleggen. Algemeen directeur Mark Fields stelde bij de aankondiging dat ‘Ford voorop wil lopen als het gaat om de ontwikkeling van elektrische auto’s met een groot rijbereik’. Uiterlijk in 2019 moet het voertuig op de markt komen.

Duitsland trekt 1 miljard voor elektrische auto’s uit, oosterburen krijgen aanschafsubsidie De Duitse transportminister Alexander Dobrindt trekt ruim 1 miljard euro uit om elektrisch rijden verder te stimuleren. Dit gebeurt in de vorm van een subsidiepot die gelijkmatig wordt gevuld door de overheid en door autofabrikanten. In totaal moeten er zodoende ruim 500.000 elektrische auto’s verkocht worden met daarbij 4.000 euro aanschafsubsidie voor een volledig elektrische auto. Plug-in hybrides krijgen 3.000 euro subsidie.

Buurauto van start in Amersfoort en Breda In Breda en Amersfoort is Buurauto van start gegaan; een nieuw autodeelconcept voor elektrische auto’s. Het delen van elektrische auto’s is volgens het initiatief nu in Nederland voor iedereen mogelijk. Buurauto start in Amersfoort en Breda met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s aan groepjes van vaste gebruikers; delen met je buren dus. Deelnemen aan Buurauto is volgens de initiatiefnemers niet alleen voordelig voor de gebruiker en het milieu, maar maakt ook een einde aan parkeeroverlast in binnensteden.

West-Europa verkoopt recordaantal elektrische auto’s In het eerste kwartaal van 2016 is er in West-Europa een recordaantal volledig elektrische auto’s verkocht: 11.935 stuks. Een toename van 12,2 procent. Het positieve record gaat wel gepaard met de laagste percentuele groei van de afzet in 1,5 jaar.

Europees innovatieproject ‘Waterstofregio 2.0’ van start Interreg Vlaanderen-Nederland heeft het project ‘Waterstofregio 2.0’ goedgekeurd. Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 14 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Vlaams minister Philippe Muyters over ‘Waterstofregio 2.0’: ‘Dit project moet een hefboom zijn om ondernemingen grensoverschrijdend te laten samenwerken aan concrete demonstratieprojecten op vlak van tankinfrastructuur en zero-emissie toepassingen. Zo kunnen we onze regio tot een Europese koploper maken inzake waterstoftechnologie.’ Onderstaande video brengt de doelen van het project in beeld.

‹ Naar overzicht