©Jaguar

Foto van de week | Jaguar geeft batterijen elektrische auto tweede leven in energieopslagsystemen

Foto's|Laatste update:

ontwikkeling van een mobiel, emissievrij energieopslagsysteem met gebruikte batterijen uit prototypes en testmodellen van de Jaguar I-PACE.

Voor het systeem van Pramac worden de lithium-ionbatterijcellen uit 1,5 batterij van de Jaguar I-PACE gebruikt.

Circulaire economie
De samenwerking markeert het plan van Jaguar Land Rover om meerdere, nieuwe bedrijfsmodellen te creëren voor de circulaire economie met gebruik van autoaccu’s. Als onderdeel van het streven naar CO2-neutraliteit tegen 2039 introduceert Jaguar Land Rover nieuwe programma’s om autoaccu’s een tweede leven te geven.

De grootste versie van het Pramac-systeem heeft een capaciteit van 125 kilowattuur. Dat is meer dan genoeg om de accu van de I-PACE volledig op te laden. Pramac hergebruikt 85 procent van de door Jaguar Land Rover geleverde accu voor het opslagsysteem, inclusief modules en bedrading. De overige materialen worden teruggevoerd naar de toeleveringsketen.

Zonnepanelen
Het Pramac-systeem is een opzichzelfstaande unit die wordt opgeladen met zonnepanelen en bestaat uit een energieopslagsysteem met een bi-directionele omvormer en bijbehorende controletechnologie. De unit is beschikbaar voor verhuur en uitgerust met een type 2-laadaansluiting met dynamische regeling om de batterij van een elektrisch voertuig op te laden met een vermogen van maximaal 22 kilowatt.

‹ Naar overzicht