©Sono Motors

Foto van de week | Sono Motors en Pepper presenteren elektrische bus met zonne-energietechnologie

Foto's|Laatste update:

Het Duitse bedrijf Sono Motors, bekend van de elektrische zonneauto Sion, heeft samen met pepper motion een eerste elektrische bus met geïntegreerde zonnepanelen gepresenteerd.

Gebruikt en nieuw
pepper is een gespecialiseerd in de elektrificatie van gebruikte en nieuwe voertuigen. Als onderdeel van de lopende samenwerking rustte Sono Motors een geëlektrificeerde Mercedes-Benz Citaro uit de demovloot van pepper uit met een aangepaste versie van de Solar Bus Kit met 14 semi-flexibele zonnepanelen met een vermogen van ongeveer 1,3 kilowattpiek. De door deze installatie opgewekte energie zal naar verwachting jaarlijks gemiddeld 3,3 kilowattuur per dag bedragen, gebaseerd op de weersomstandigheden in München.

De samenwerking met pepper is het volgende mijlpaalproject in Sono Motors' missie om zonne-energie op ieder voertuig toe te passen. Klanten van pepper in heel Europa krijgen de komende 2 jaar de kans om mee te doen aan de testfase.

Het project met pepper is de eerste keer dat Sono Motors elektrische integratie in een elektrische bus heeft uitgevoerd. De door Sono Motors in eigen beheer ontwikkelde zonnelaadregelaar, de MCU, brengt de zonne-energie over naar de 24-volt-accu waar deze als primaire energiebron wordt gebruikt. De DC/DC-lader van de bus neemt de energievoorziening over wanneer de zonne-energievoorziening ontoereikend is. Dit betekent dat de zonne-energie niet rechtstreeks wordt gebruikt voor aandrijving, maar eerder voor het aandrijven van de HVAC en andere hulpsystemen. Op deze manier wordt de belasting van de hoogspanningsaccu en de DC/DC-lader verminderd, wat kan leiden tot langere bedrijfsuren, minder laadcycli en lagere kosten.

‹ Naar overzicht