Foto van de week | Testrijders gezocht: elektrische auto’s delen in Utrecht

Foto's|Laatste update:

Natuur & Milieu en de gemeente Utrecht zoeken 20 Utrechtse testrijders die elektrisch rijden en autodelen willen uitproberen. Deze testrijders rijden een jaar lang een 100 procent elektrische e-Golf. Het is de bedoeling dat de testrijders hun auto zoveel mogelijk delen met andere Utrechters. Eerder kende Den Haag al een gelijke proef waarbij 20 Hofstedelingen 1 jaar lang een elektrische Golf testten.

Natuur & Milieu wil dat zoveel mogelijk mensen elektrisch rijden ontdekken en zoekt nu ook testrijders in Utrecht.

‘Uit de praktijk blijkt dat rijders van elektrische auto’s de beste ambassadeurs van elektrisch rijden zijn. Utrecht telt straks eigenlijk 20 rijdende showrooms’, aldus Maarten van Biezen, hoofd Mobiliteit bij Natuur & Milieu.

De gemeente Utrecht ondersteunt de actie met een bijdrage in de kosten van werving, vanuit de eigen plannen om het vervoer in de stad te elektrificeren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast stimuleert de gemeente elektrisch rijden door het netwerk van laadpalen uit te breiden en te investeren in 10 nieuwe elektrische bussen die vanaf deze zomer gaan rijden.

Voorwaarde voor de testrijders om deel te nemen is dat zij hun auto zoveel mogelijk met anderen delen. Dat kunnen vrienden, familie of collega’s zijn, maar ook anderen via het deelplatform SnappCar. Op die manier kunnen testrijders een deel van de autokosten terugverdienen. Testrijder Jeroen Prinsen verhuurde zijn auto 90 keer in een jaar: ‘Mijn inkomsten aan verhuur waren in totaal 2.000 euro. Mooi om zo bijna de helft van mijn autokosten terug te kunnen verdienen.’

‹ Naar overzicht