English
©Dacia

Het nieuws in 1 minuut | maandag 16 maart – zondag 29 maart 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Toyota en Hino ontwikkelen samen waterstofvrachtauto
Toyota Motor Corporation slaat de handen ineen met Hino Motors (onderdeel van Toyota Group) voor de gezamenlijke ontwikkeling van een heavy-duty Fuel Cell Truck. De vrachtwagen heeft een beoogde range van ongeveer 600 kilometer. Allereerst voor de Japanse markt. Toyota ziet waterstof als een belangrijke energiebron voor de toekomst en werkt al ruim 15 jaar aan de ontwikkeling van brandstofceltechnologie. Naast toepassing van de brandstofcel in zijn eigen personenauto’s zoals de Toyota Mirai, werkt Toyota met verschillende partners aan de integratie van de beproefde Toyota brandstofceltechniek in andere producten. Zo voorziet Toyota ondertussen de stadsbussen van Caetano van Toyota brandstofceltechniek en ook waterstofvaartuig de Energy Observer is voorzien van brandstofceltechniek van Toyota.

EVBox levert laadstations aan Groupe PSA
Groupe PSA investeert in projecten om elektrisch rijden te stimuleren en klanten een feilloze rijervaring te kunnen bieden. PSA heeft ENGIE, en dus ook EVBox, als partner aangewezen om hen te voorzien van laadstations in Europa. Onder Groupe PSA vallen de automerken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall. Sinds 2019 is EVBox al leverancier van de meeste Europese PSA-dealers, verspreid over 26 landen.  Om in de behoeften van hun klanten te kunnen voorzien en om zich voor te bereiden op de toenemende vraag van elektrische auto’s op de Europese wegen, zal Groupe PSA hiervoor oplossingen bieden, zoals: elektrisch laden, één enkel contactpunt voor alle klanten, een online technische check en installaties door gekwalificeerde experts. EVBox zal Groupe PSA voorzien van AC-laadstations (aangepaste EVBox Elvi-laadstations), die beschikbaar zijn voor PSA-installatiepartners en -dealers: EVBox zal in totaal tienduizenden laadstations leveren en Everon zal het laadmanagementsysteem (in de cloud) leveren dat gebruikt wordt voor de laadstations.

Dacia presenteert elektrische Spring
Dacia heeft de Dacia Spring gepresenteerd. Deze 100 procent elektrisch aangedreven showcar met 4 zitplaatsen is een voorproefje van de eerste elektrische auto van Dacia die in 2021 op de markt komt. De Dacia Spring wordt volgens het bedrijf de voordeligste elektrische auto van Europa. De Dacia Spring is een 100 procent elektrisch aangedreven stadsauto met 5 portieren, 4 zitplaatsen en een eenvoudige instap die eenvoud, betrouwbaarheid en toegankelijkheid met elkaar combineert. Mede dankzij het compacte formaat en lage gewicht biedt de Dacia Spring – die in 2021 op de markt komt – een actieradius van meer dan 200 kilometer volgens de WLTP-normen.

‹ Naar overzicht

Test & Reviews | Polestar 2

De ANWB heeft de Polestar 2  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 470 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Volkswagen ID.3

De ANWB heeft de Volkswagen ID.3  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 426 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Honda e 2020

De ANWB heeft de Honda e 2020 getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 220 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

23 woningcorporaties presenteren mogelijkheden van laadpunten elektrische auto's voor huurders

23 woningcorporaties hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de mogelijkheden onderzocht voor laadpunten bij huurwoningen. Het publiek beschikbare rapport bevat aanbevelingen voor beleid en uitvoering van projecten,...
Publicatie van de maand|Laatste update:

Prinsjesdag: bijtelling voor elektrische auto met zonnepanelen in 2021 gunstiger

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekendgemaakt een  elektrische auto met zonnepanelen in 2021 te gaan bevoordelen. Dat staat in het Belastingplan 2021. Voor elektrische auto’s met zonnepanelen geldt vanaf 2021 volgens de afspraken...
Nieuws|Laatste update: