©Mercedes-Benz

Het nieuws in 1 minuut | maandag 5 oktober – zondag 18 oktober 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

VDL levert elektrische bussen aan 2 Finse steden
In de steden Lahti en Kuopio zet Koiviston Auto Group samen met VDL Bus & Coach een stap in de ontwikkeling naar elektrisch openbaar vervoer in Finland. Met de levering van in totaal 31 Citea’s LLE-115 Electric wordt volgens managing director Sami Ojamo van VDL Bus & Coach Finland aangetoond dat ‘elektrische bussen ook in middelgrote steden een haalbare optie zijn’. Het gaat om 13 Citea’s LLE Electric die aan Kuopion Liikenne Oy worden geleverd. Zij verzorgen het openbaar vervoer in Kuopio, een stad in het binnenland van Finland. In Lahti gaan 18 Citea’s LLE Electric rijden. Koiviston Auto Oy is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Lahti, gelegen ruim 100 kilometer ten noorden van hoofdstad Helsinki.

6 nieuwe EQ-modellen: Mercedes-Benz breidt portfolio elektrische auto’s uit
Mercedes-Benz breidt het portfolio elektrische auto’s uit met 6 nieuwe modellen. De EQS is het volledig elektrische lid van de nieuwe S-Klasse-familie en komt volgend jaar op de markt. De EQS is de eerste auto op basis van de nieuwe architectuur voor elektroauto’s in het luxe- en topsegment van Mercedes-Benz. De EQS krijgt een actieradius tot 700 kilometer volgens de WLTP-test. Andere modellen op basis van de nieuwe architectuur, zoals de businesslimousine EQE en SUV-varianten van de EQS en EQE, volgen binnenkort. De ontwikkeling ligt op schema: momenteel worden, voornamelijk in het test- en technologiecenter in Immendingen, intensieve testritten uitgevoerd om de productierijpheid te valideren. In de compacte klasse start nog dit jaar de productie van de EQA, het volledig elektrische broertje van de GLA, gevolgd door de EQB in 2021. De nieuwe generatie elektroauto’s in het luxe- en topsegment is gebaseerd op een speciaal ontwikkelde architectuur, die in elk opzicht schaalbaar is en voor alle modelseries kan worden gebruikt. D

Nieuwe elektrische deelauto’s provincie Utrecht
De provincie Utrecht beschikt vanaf 1 oktober over nieuwe poolauto’s. De door Muntstad geleverde Skoda’s E- Citigo’s zijn 100 procent elektrisch. Medewerkers van de provincie kunnen de auto’s reserveren voor dienstreizen voor de provincie. De nieuwe poolauto’s doen er ongeveer 5 uur over om volledig opgeladen te zijn. De actieradius ligt rond de 265 kilometer.

Alfen levert laadstations aan Londen
Alfen is gekozen door de Londense gemeente Newham als leverancier van slimme laadstations voor elektrische voertuigen. Samen met partner Allego levert Alfen 80 openbaar toegankelijke laadpunten voor elektrische voertuigen aan de Londense gemeente. Allego heeft deze opdracht van Transport for London verkregen en zal verantwoordelijk zijn voor het installeren en beheren van de laadstations. De installatie van de laadstations is onderdeel van een programma om van Londen een koolstofvrije stad te maken vóór 2050. In de eerste fase van het programma, bestaande uit een totaal van 80 laadpunten, zal Allego 40 slimme Twin Dual Socket-laders van Alfen gebruiken. De laadstations zijn geschikt voor zware stedelijke omstandigheden en bieden 22 kilowatt aan stroom. Hiermee kunnen auto's en bestelwagens worden opgeladen tot een bereik van bijna 160 kilometer per uur.

‹ Naar overzicht