©Peugeot

Nieuws in 1 minuut | Alle PEUGEOT-modellen vanaf 2023 verkrijgbaar met elektrische aandrijflijnen

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Alle PEUGEOT-modellen vanaf 2023 verkrijgbaar met elektrische aandrijflijnen
In 2023 zal PEUGEOT de elektrificatie van het PEUGEOT-gamma verder verbreden. Zo zullen in de eerste helft van het nieuwe jaar alle PEUGEOT-modellen beschikbaar zijn met één of meerdere elektrische aandrijflijnen. Daarmee beschikt PEUGEOT naar eigen zeggen over het breedste ‘e-aanbod’ van Europa, met veel nieuwe modellen en technologieën: van elektrische fietsen tot en met bestelauto’s en van e-scooters tot en met personenauto's. Het bedrijf zet hiermee een nieuwe stap op weg naar het doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn en enkel nog 100 procent elektrische modellen aan te bieden in Europa.

Het technologische aanbod zal onder meer worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100 procent batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in hybrides met 2- en 4-wielaandrijving. PEUGEOT zal het eerste Stellantis-merk zijn dat de nieuwe generatie hybride-aandrijflijnen van de groep lanceert, waarmee het Franse merk nogmaals benadrukt dat het geëlektrificeerde mobiliteit toegankelijk wil maken voor zoveel mogelijk consumenten. Deze nieuwe generatie hybride-technologie, die eerst op de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 wordt aangeboden en daarna ook de weg zal vinden naar andere modellen, combineert efficiëntie en gebruiksgemak.

Nederlandse start-up ontwikkelt systeem voor draadloos en contactloos laden
Start-up Mego Mobility heeft een nieuw draadloos en contactloos laadsysteem ontwikkeld voor licht elektrische voertuigen. De primeur met de merknaam Swell Electric is binnenkort te bewonderen op de ‘World of eMobility’ in de Expo Haarlemmermeer, van 27 tot en met 29 oktober. Het laadsysteem kan draadloos en contactloos voertuigen  opladen, tot over een afstand van 10 centimeter – de Airgap – en tot een energiebehoefte van 1 kilowatt. Het laden start zodra de gebruiker het voertuig boven de lader parkeert. Het unieke van Swell Electric is dat hij licht elektrische voertuigen (lev’s) met verschillende vermogensbehoeften kan laden: van bijvoorbeeld een bakfiets, met een relatief lage batterijcapaciteit, tot een brommobiel. De zender in de lader herkent het voertuig en past het benodigde vermogen daarop aan. Het vermogen wordt opgewekt in de vorm van een elektromagnetisch veld (inductie). Dit veld wordt opgevangen door een spoel, die is bevestigd aan de onderzijde van het voertuig. Door middel van de zelfontwikkelde elektronica wordt het vermogen omgezet in de juiste vorm voor het betreffende voertuig/de batterij.

SIXT en BYD starten langetermijnsamenwerking om e-mobiliteit te stimuleren
SIXT en BYD zijn een langetermijnsamenwerking aangegaan om elektrische mobiliteit te stimuleren. In een eerste stap bestelt SIXT enkele duizenden puur elektrische voertuigen bij BYD, waarvan de eerste in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zullen zijn voor SIXT-klanten in Europa. Deze initiële bestelling vormt de eerste stap in een overeenkomst die voorziet in de aankoop van ongeveer 100.000 extra elektrische voertuigen in de komende 6 jaar.  Daarnaast zullen BYD en SIXT samenwerkingsmogelijkheden in verschillende regio's over de hele wereld onderzoeken. Beginnend voor klanten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, zal SIXT het eerste autoverhuurbedrijf in Europa zijn dat voertuigen van BYD aanbiedt. Het eerste model dat door BYD wordt geleverd, is de volledig elektrische, Europees gestileerde BYD ATTO 3, een  elektrische C-segment SUV. 

 

‹ Naar overzicht