Coronacrisis: aantal transacties aan laadpaal met 57,7 procent gedaald
Door de coronacrisis is er in Nederland een afname van 57,7 procent van het aantal laadtransacties van elektrische voertuigen. In België is er een daling van 69,2 procent van het aantal transacties aan laadpalen na de lockdown. Dat meldt energiebedrijf Eneco eMobility; dat stelt tot de top 3 van laaddienstverleners in de Benelux te behoren.
Laadvolume
Eneco eMobility vergeleek de data van de laadtransacties van de eerste 4 weken van de lockdown met de data van de 4 weken in de periode daarvoor. Hieruit concludeert de laaddienstverlener dat het laadvolume bij zijn laadpunten sterk is afgenomen sinds de ingevoerde maatregelen.
Wim Sangers, business analyst voor Eneco eMobility, stelt dat de daling in België groter is vanwege het overheidsbeleid. ‘België heeft een volledige lockdown, waarbij lange tijd ook alle niet-essentiële winkels de deuren hebben gesloten. In Nederland zie je dat door het intelligente-lockdownbeleid dus toch meer kilometers gemaakt worden’.
Stilstaan weinig kwaad
Met het oog op social distancing en de vraag om zoveel mogelijk aan telewerk te doen, concludeert Eneco eMobility aan de hand van zijn eigen cijfers dat het grootste deel van de bestuurders van een elektrische auto gehoor geeft aan de maatregelen van de overheid.
Sangers: ‘Voor een kortere periode kan het weinig kwaad dat een elektrische auto stilstaat. Het is wel beter voor de batterij als de auto gekoppeld is aan een laadpunt. Als dat niet mogelijk is, dan wordt aangeraden om af en toe de staat van de batterij te checken. Een lege batterij is niet goed voor een elektrische wagen.’