English
©ElaadNL

Slim laden elektrische auto’s ontlast elektriciteitsnet met 40 procent

Nieuws|Laatste update:

De piekbelasting van het thuis laden van elektrische auto’s kan met zo’n 40 procent verlaagd worden als gebruikgemaakt wordt van ‘smart charging’. Dat blijkt uit de pilot ‘Flexibel laden achter de meter’. Hierdoor kunnen er in potentie veel meer elektrische auto’s tegelijkertijd worden geladen zonder dat het elektriciteitsnet verzwaard wordt. Het bijzondere is dat gebruikers van elektrische auto´s hun laadgedrag hier nauwelijks voor hoeven aan te passen.

Enexis en ElaadNL
De pilot is een gezamenlijk initiatief van marktpartij Maxem, Enexis Netbeheer, Enpuls en ElaadNL. Het doel van de proef was om de laadsnelheid van elektrische auto’s aan te passen aan de actuele belasting van het elektriciteitsnet – zonder dat de eindgebruiker hier veel van zou merken.

Voor het eerst is aangetoond dat elektrische auto’s thuis succesvol aangestuurd kunnen worden via een signaal van de netbeheerder – om zo bij te dragen aan het verlagen van de piekbelasting op het net. Dat werkt als volgt: gedurende de pilot gebruikten 138 huishoudens een energiemanagementsysteem, dat de energiestromen binnen het huis regelt. Dit energiemanagementsysteem werd door Enexis Netbeheer gevoed met informatie over de beschikbare netcapaciteit. De laadsnelheid voor elektrische auto’s werd vervolgens aangepast op de capaciteit van het net en de overige netbelasting in de buurt.

Piekuren
Tijdens de piekuren, tussen 17.00 en 21.00 uur, is de stroomvraag in de wijk hoog en is er dus minder capaciteit om alle elektrische voertuigen in de wijk tegelijkertijd op vol vermogen te laden. Bij slim laden wordt de laadsnelheid dan aanzienlijk verlaagd. Doorgaans geen probleem, want elektrische auto’s zijn meestal de hele avond en nacht aangesloten aan het laadpunt, terwijl ze maar een beperkt aantal uren hoeven te laden. Gebruikers kregen tijdens de pilot een zogeheten flex-knop. Hiermee konden ze de auto alsnog op de normale snelheid laten laden indien noodzakelijk.

De pilot laat zien dat laadsturing via een energiemanagementsysteem goed werkt bij thuislaadpunten. In deze proef is gewerkt met een ondergrens van de laadsnelheid van 6 ampère. In deze situatie daalt de piekbelasting al met 40 procent. In de toekomst zal het aantal ladende auto’s in een wijk nog hoger zijn. Bovendien is het technisch mogelijk om de laadtijd – in zijn geheel – te verschuiven buiten de piekuren. Dan zijn dus nog hogere percentages mogelijk.

Positieve houding
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de deelnemers over het algemeen een positieve houding hebben tegenover slim laden: 84 procent van de deelnemers geeft aan in de toekomst gebruik te willen (blijven) maken van slim laden en 81 procent raadt andere elektrisch rijders aan om hier gebruik van te maken.

Om een oplossing zoals deze uiteindelijk op te schalen, is het van belang dat er een eenduidig communicatieprotocol komt dat íedere netbeheerder kan gebruiken om met élk energiemanagementsysteem te communiceren. Op deze manier kan het slim laden van thuislaadpunten bijdragen aan een stabiel elektriciteitsnet.

‹ Naar overzicht

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto. AutoScout24 Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update: