English
©Wendy van Bree Fotografie

PostNL vervangt alle benzinescooters door elektrische scooters

Nieuws|Laatste update:

PostNL is gestart met de vervanging van alle 1.000 benzinescooters door zo’n 600 elektrische driewielscooters. Deze duurzame 3W e-scooters dragen direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van PostNL.

Uiteindelijk bespaart PostNL hiermee jaarlijks 657 ton CO2, net zoveel als de directe CO2-uitstoot van 82 huishoudens per jaar. En de postbezorgers die erop rijden, kunnen meer post meenemen en bezorgen. PostNL verwacht half 2021 alle benzinescooters vervangen te hebben voor de elektrische driewielscooters.

Op het platteland en in buitengebieden bezorgt PostNL de post vanwege de grote afstand met scooters. De benzinescooters worden vervangen door de 3W e-scooter. Deze elektrische scooter is duurzaam en draagt daarmee bij aan het doel van PostNL om vanaf 2030 in de laatste bezorgkilometers uitstootvrij te bezorgen. Als alle e-scooters in gebruik zijn genomen, besparen ze 657 ton CO2 oftewel 285.000 liter benzine per jaar. Behalve duurzamer zijn de nieuwe scooters ook veiliger, doordat ze stabieler zijn. Bovendien zijn ze efficiënter doordat de bezorgers meer post kunnen meenemen. De ergonomische zit zorgt ervoor dat de postbezorgers beter zitten dan op een gewone scooter.

PostNL pakt de invoering van de elektrische scooters lokaal aan, in overleg met de teamleiders per bezorggebied. Zij geven aan wanneer bij hen de scooters vervangen kunnen worden.

‹ Naar overzicht

Tesla Model S populairste tweedehandse elektrische auto in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, de Tesla Model S is de meest populaire elektrische auto. AutoScout24 Dat de Volkswagen Golf in 2020 de meest gezochte occasion in Europa bleef, blijkt uit het jaarlijkse...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Citroën ë-C4

Citroën introduceert Citroën ë-C4; een nieuwe variant van de bekende C4. De ANWB heeft de elektrische auto uitgebreid getest. Bekijk het resultaat in onderstaande video.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | Is een elektrische auto wel écht groener?

In de serie  #ikhebnogeenvraag  legt Nederland Elektrisch de meest voorkomende vragen over elektrisch rijden voor aan experts en ervaringsdeskundigen. Deze aflevering gaat over het MILIEU. Is een elektrische auto nu wel écht...
Video's|Laatste update:

IFV presenteert aandachtskaart voor veilig optreden brandweer bij laadpalen

Het Instituut voor Fysieke Veiligheid heeft samen met ElaadNL en de ANWB een aandachtskaart ontwikkeld voor het veilig optreden van de brandweer bij calamiteiten met laadpalen en pantografen. De aandachtskaart is een hulpmiddel voor bevelvoerders...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | Hyundai Kona versus Volkswagen ID.3 en Peugeot e-2008

In de nieuwste test van de ANWB mag de volledig elektrische Volkswagen ID.3 zich bewijzen tegenover de eveneens nieuwe elektrische Peugeot e-2008. De Hyundai Kona electric doet ook mee aan de test en vertegenwoordigt ‘de gevestigde orde’.
Test & reviews|Laatste update: