felyx onderneemt actie tegen foutparkeren: end-of-ride foto stimuleert netjes parkeren

Nieuws|Laatste update:

felyx onderneemt actie tegen foutparkeren. Gebruikers worden via de felyx-app verzocht een ‘end-of-ride foto’ te maken van de elektrische scooter en de omgeving waarin deze staat.

Gebruiker aangesproken
Wanneer blijkt dat een e-scooter verkeerd geparkeerd staat, wordt de gebruiker aangesproken op verkeerd parkeergedrag. Indien de scooter verplaatst moet worden, ontvangt de gebruiker een boete van 50 euro om de kosten van de verplaatsing te dekken. Structurele foutparkeerders riskeren verwijdering van het platform. Een eerdere pilot in Eindhoven liet al veelbelovende resultaten zien: in anderhalve maand verminderden de klachten over parkeeroverlast met 90 procent. In de nabije toekomst zal ook gebruik worden gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om verkeerd geparkeerde e-scooters automatisch te herkennen.

Pilot succesvol
Na de succesvolle pilot in Eindhoven is de feature ondertussen live in Groningen, Delft, Brussel, Den Bosch en Haarlem. Met dezelfde succesvolle resultaten zal deze worden uitgerold in alle andere steden waar felyx actief is. Om gebruikers te helpen, wordt een ‘how to ride slider’ toegevoegd aan de app. Daarin kunnen nieuwe en bestaande rijders in de app instructies vinden over hoe ze felyx veilig gebruiken en op de juiste manier parkeren. Ook wordt er een beloningssysteem geïmplementeerd waarbij gebruikers gratis minuten krijgen als ze consistent op een verantwoorde manier parkeren. Op deze manier wordt het gebruik van de e-scooters geoptimaliseerd.

‹ Naar overzicht