Doe mee aan het nationaal onderzoek elektrisch rijden

Nieuws|Laatste update:

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Vereniging Elektrische Rijders (VER) vragen uw hulp bij het Nationale EV berijdersonderzoek. Dit onderzoek brengt jaarlijks de ervaringen van elektrische rijders en hun rijgedrag in kaart. 

De 2 organisaties willen onder andere weten wat voor auto u heeft, hoe het koopproces verliep en of u gebruikt maakte van een subsidie. Ook horen ze graag wat u belangrijk vindt op het gebied van elektrisch rijden en wat er naar uw mening beter kan. De resultaten geven een beeld van wie de elektrische rijders zijn en hoe zij elektrisch rijden ervaren. Met die informatie ondersteunen we bestuurders en bezitters van elektrische auto’s optimaal.

De focus in dit onderzoek ligt op het voertuig en zijn gebruiker. Samen met het Nationaal Laadonderzoek geeft het een totaalbeeld van de ervaringen van de elektrische rijder. Beide onderzoeken worden jaarlijks uitgevoerd. Als u de vorige keer heeft meegedaan aan het onderzoek, doe het dan vooral ook nu weer. Zo kunnen RVO en VER op nationale en regionale schaal zien wat er in het afgelopen jaar is veranderd. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) steunen dit onderzoek.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 -12 minuten. Ga naar de enquête. 

‹ Naar overzicht