©NL Charge

NL Charge wint nationale challenge Versnellen elektrisch rijden

Nieuws|Laatste update:

NL Charge heeft de challenge 'Versnellen elektrisch' rijden van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens het evenement World of E-Mobility in Expo Haarlemmemer te Vijfhuizen. NL Charge is door de jury tot winnaar uitgeroepen en verdiend daarmee 20.000 euro. Er waren 3 finalisten. Naast NL Charge waren dat SamenSlimRijden en TapElectric.

Tap Electric
Tap Electric is Amsterdamse start-up die het opladen van elektrische auto’s eenvoudig en betaalbaar wil maken. Het bedrijf heeft gebruikersvriendelijke app ontwikkeld, die altijd werkt, ongeacht locatie, de oplader of tijd van de dag. De Tap Electric app en de bijbehorende Tapkey companion zijn in Nederland beschikbaar voor iOS en Android. Men claimt dat het moment van het downloaden van de Tap Electric app tot het opladen slechts 2,4 seconden duurt. Voor het aanpassen van de auto in de app is slechts 1 klik/tap nodig.

Samen Slim Rijden
Het concept van Samen Slim Rijden, een initiatief van OnzeAuto, betreft het autodelen met de eigen buurt. Zo leert men elkaar, als men elkaar nog niet kent, ook goed kennen en voelt het ook écht als een deelauto. 

NL Charge
Winnaar NL Charge biedt laadoplossingen voor bedrijven, publieke en semi-publieke instellingen en logistieke partijen. De toenemende vraag naar laadoplossingen enerzijds en de beperkte netcapaciteit anderzijds vragen om slimme en schaalbare oplossingen die passen bij uw situatie. Daarom wil NL Charge maatwerk leveren en zich onderscheiden op basis van elektrotechniek en laadfunctionaliteit.

Het achterliggende idee van NL Charge is het combineren van de aansturing van tientallen tot honderden AC- én DC-laders vanuit 1 energiemanagementsysteem. 

‹ Naar overzicht