©SHARE NOW

Mijlpaal SHARE NOW bij 10-jarig jubileum: 100.000 gebruikers voor elektrische deelauto’s

Nieuws|Laatste update:

SHARE NOW viert deze maand zijn 10-jarig jubileum in Amsterdam. In november 2011 – toen nog onder de naam van car2go – lanceerde het bedrijf de eerste flexibele autodeeldienst in Amsterdam. Tegelijkertijd met het jubileum bereikt SHARE NOW de mijlpaal van 100.000 gebruikers, die sinds de lancering gezamenlijk ruim 36 miljoen elektrische kilometers afgelegd hebben.

Nieuwe modellen
Het Amsterdamse werkgebied werd in 2018 uitgebreid met een hub op de luchthaven Schiphol Airport en in 2020 met een openbare hub in Amstelveen. Sinds dit jaar is het ook mogelijk om een deelauto te parkeren op 2 Rotterdamse hubs.

In 2016 begon SHARE NOW met het aanbieden van autodelen voor de zakelijke markt en sinds vorig jaar is het mogelijk om een deelauto voor meerdere dagen te huren. Dit jaar werd bovendien het loyaliteitsprogramma SHARE NOW Rewards geïntroduceerd. Een andere belangrijke ontwikkeling is dat de vloot in de loop der jaren steeds verder is uitgebreid met nieuwe modellen en extra deelauto’s. Vandaag de dag kunnen gebruikers in Amsterdam kiezen uit een grotere variëteit aan elektrische voertuigen en de merken BMW, smart en Fiat.

Altijd 100 procent elektrisch
‘SHARE NOW heeft sinds de start altijd een 100 procent elektrische vloot gehad, iets waar wij heel trots op zijn’, vertelt Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland. ‘Wij streven al tien jaar naar duurzame mobiliteit en geloven in meer delen en minder bezitten, zodat we onze steden leefbaarder en futureproof kunnen maken. Meer elektrische deelauto’s helpen daarbij en met het grote aantal en de verschillende modellen proberen we onze gebruikers zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden. Daarom is onze vloot nog maar recent uitgebreid tot een totaal van 400 elektrische deelauto’s.’

De komst van SHARE NOW tien jaar geleden in Amsterdam bleek een goede zet. In totaal maken de 100.000 gebruikers veel gebruik van de deelauto’s en dit neemt gestaag toe. In oktober steeg het aantal ritten met 52 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast groeide de gemiddelde ritduur in dezelfde periode met 48 procent en bedraagt nu 41 minuten.

‹ Naar overzicht