3 straten geselecteerd voor autodeelwedstrijd ‘Auto van de Straat’

Nieuws|Laatste update:

De bewoners van de Klipper in De Rijp, de Boterbloem in Purmerend en de Indischestraat in Haarlem zijn geselecteerd om mee te doen aan de autodeelwedstrijd ‘Auto van de Straat’. Zij krijgen 6 maanden lang 2 elektrische deelauto’s ter beschikking. De autodeelwedstrijd ‘Auto van de Straat’ is een initiatief van Natuur & Milieu in opdracht van de provincie Noord-Holland om autodelen te stimuleren en elektrisch rijden te ervaren. De bewoners van de straat waar de meeste mensen hun eigen auto laten staan en daar zoveel mogelijk aandacht voor organiseren, krijgen de auto’s bovendien nog eens zes maanden langer tot hun beschikking.

31 straten
Uit de inschrijvingen van 31 geïnteresseerden zijn 3 straten geselecteerd. Onder voorbehoud dat de laadpalen geplaatst kunnen worden, ontvangen de vertegenwoordigers van deze straten na deze zomer de sleutels van de 2 elektrische deelauto’s. De bewoners mogen de auto’s 6 maanden lang gebruiken tegen een gereduceerd tarief van 2,50 euro per uur. Doel is om de eigen auto zoveel mogelijk te laten staan en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden én autodelen.

Dorien Ackerman, directeur campagnes van Natuur & Milieu: 'Waarom zou je zelf een auto hebben als je deze 95 procent van de tijd niet gebruikt? En waarom gebruiken we openbare ruimte voor parkeerplaatsen, terwijl we er ook speelplekken, groen of een terras van kunnen maken? Door een auto te delen én elektrisch te rijden help je klimaatverandering tegen te gaan en je draagt bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van jouw buurt.'

‹ Naar overzicht