©MRA-E

MRA-E geeft opdracht voor laadpunten logistiek vervoer op bedrijventerreinen

Nieuws|Laatste update:

MRA-Elektrisch heeft CE Delft samen met KplusV en APPM de opdracht gegund om ondernemers op 4 bedrijventerreinen te ondersteunen bij de realisatie van laadpunten voor – licht – logistiek vervoer.

Welkome impuls
CE Delft en KplusV gaan aan de slag op bedrijventerrein De Kronkels in de gemeente Bunschoten en Zuiderdel in Dijk en Waard en APPM op bedrijventerrein De Weeren in de gemeente Haarlemmermeer en Gooimeer in Gooise Meren. 

‘Zo geven we het laden op deze bedrijventerreinen een stevige én welkome impuls’, stelt Jeroen Schutter, programmamanager MRA-E. ‘Steeds meer bedrijven kiezen voor hun, licht, logistiek vervoer voor elektrisch. Goede laadvoorzieningen op de thuisbases zijn een voorwaarde voor succes. Samen zorgen ondernemers, gemeenten en MRA-E ervoor dat de laadinfra op deze bedrijventerreinen er sneller komt: betrouwbaar en betaalbaar.’

Gezamenlijke aanpak
Een gezamenlijke aanpak is volgens MRA-E dé sleutel tot succes om het laden op bedrijventerreinen goed voor elkaar te krijgen. Naast (snel)laadpunten op straat zijn er vooral laadpunten op eigen terrein nodig, omdat veel ondernemers daar hun bedrijfswagens graag willen laden. Het realiseren van laadvoorzieningen is voor veel bedrijven nieuw. MRA-E kan bedrijven hiermee op weg helpen en werk uit handen nemen.

De transitie naar elektrisch vrachtverkeer zorgt voor een grote elektriciteitsvraag, terwijl de huidige capaciteit van het stroomnet beperkt is. Zomaar de aansluiting op het elektriciteitsnet verzwaren en laadinfrastructuur plaatsen kan daarom vaak niet. Samenwerking is in de ogen van MRA-E de way out die winst oplevert, want door met alle partijen samen te kijken en slim om te gaan met de bestaande netaansluitingen en netcapaciteit kan er méér.

500 andere bedrijventerreinen
Van de ervaring die MRA-Elektrisch op de 4 bedrijventerreinen opdoet, gaan de andere 500 bedrijventerreinen in regio Noordwest profiteren, te weten de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Ook daar kiezen ondernemers voor hun, licht, logistiek vervoer voor elektrisch.

Schutter besluit: ‘Op zijn minst denken zij erover na: wanneer stap ik over? Om bij te dragen aan een beter klimaat en te zorgen voor schone lucht voeren steden namelijk zero-emissiezones voor stadslogistiek in. De eersten in 2025 al. De komende jaren gaat er dus veel veranderen. Deze 4  bedrijventerreinen zijn daar op tijd bij. Die zetten de toon.’

‹ Naar overzicht