©(foto: Nuon)

Nuon en Vattenfall elektrificeren volledige wagenpark van 3.500 voertuigen

Nieuws|Laatste update:

Nuon en moederbedrijf Vattenfall gaan meer dan 3.500 personenauto’s en bedrijfswagens in Nederland, Duitsland en Zweden in een periode van 5 jaar vervangen door elektrische alternatieven. Het betreft 1.700 voertuigen in Zweden, 1.100 in Duitsland en 750 in Nederland, variërend van personenwagens tot serviceauto’s en onderhoudsbusjes. De ontwikkeling van de markt voor elektrische auto’s is volgens de 2 bedrijven cruciaal voor het waarmaken van deze ambitie.

Nuon en Vattenfall investeren al sinds 2009 flink in E-mobility vanwege de mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt in het bijdragen aan de energietransitie en het reduceren van CO2-uitstoot. ‘We helpen onze klanten al om elektrisch te rijden met onze laadpunten. Nu we ook met ons eigen wagenpark overschakelen kunnen we niet alleen bijdragen aan het verder terugbrengen van CO2-uitstoot in Europa, maar willen we ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven’, zegt Martijn Hagens, chief operating officer van Nuon en binnen Vattenfall verantwoordelijk voor E-mobility.

‘De basis om succesvol te kunnen zijn ligt er al grotendeels’, vervolgt Hagens. ‘Elektrisch rijden is goedkoper dan fossiel en we bouwen mee aan een betrouwbare laadinfrastructuur in Europa. Maar om ons wagenpark volledig over te kunnen schakelen zijn beschikbaarheid van verschillende autotypes en keuzevrijheid ontzettend belangrijk. De trend naar betaalbaarder batterijen met een grotere actieradius is al ingezet. Wij geloven dan ook dat de tijd rijp is voor deze verandering, maar elektrische auto’s vragen nog wel steeds een forse financiële investering. En als je kijkt naar bedrijfswagens, dan is daar op dit moment nog niet genoeg keuze. Strengere CO2-emissie-eisen in Europa zouden autofabrikanten het vertrouwen kunnen geven dat het verder ontwikkelen van elektrische auto’s de toekomst heeft. Hopelijk met marktgroei en een ruimere keuze in auto’s tegen lagere prijzen tot gevolg.’

‹ Naar overzicht