Het nieuws in 1 minuut | maandag 2 januari – zondag 8 januari 2017

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Q-Park: eerste helft 2017 elke 3 dagen 2 extra laadpunten erbij Q-Park gaat in samenwerking met The New Motion het aantal laadpalen in haar parkeergarages fors uitbreiden. Binnen 6 maanden zullen dat er 224 zijn, terwijl er nu 136 operationeel zijn. Daarnaast kijkt Q-Park samen met The New Motion naar andere structurele, duurzame oplossingen die op haar parkeerlocaties toegepast kunnen worden, zoals het gebruik van zonne-energie en laadwanden die een groot aantal gebruikers tegelijk kunnen bedienen. De 88 nieuwe laadpunten worden op 13 verschillende locaties geplaatst. Voor 12 daarvan betreft het locaties waar voorheen nog geen laadpunten waren geïnstalleerd.

Laden via netwerk Allego inzichtelijker en goedkoper Allego en Vandebron kondigen verlaagde tarieven aan voor het gebruikmaken van het laadnetwerk en de geladen stroom. De verlaagde tarieven zijn per 1 januari 2017 ingegaan. De stroom van Vandebron wordt op duizenden Allego-laadpalen in Nederland goedkoper. Allego verlaagt op zijn beurt de gebruikskosten van 75 snelladers voor elektrische auto’s in Nederland en België. Daarnaast maken Allego en Vandebron de prijsopbouw transparanter, door de kosten voor elektriciteit en infrastructuur separaat in beeld te brengen.

Gazelle introduceert private lease-pakket Gazelle introduceert een nieuwe manier van elektrische fietsen: een private lease-aanbod. Dat bestaat uit een compleet pakket met daarin een elektrische fiets met accu naar keuze, verzekering, service, onderhoud en pechhulp. Een leasende e-biker die onverhoopt stil komt te staan, maakt aanspraak op snelle pechhulpservice van FietsNed. Na de contractperiode gaat de leasefiets weer terug naar Gazelle.

E-Milers.com exclusief distributeur Silence e-scooters E-Milers.com uit ’s-Hertogenbosch heeft een distributieovereenkomst gesloten met het Spaanse Scutum Co. Hierdoor is E-Milers.com de exclusieve distributeur geworden van de elektrische Silence scooter binnen de Benelux. De Silence S02 is ontwikkeld voor de business-tobusinessmarkt en onderscheidt zich volgens de betrokkenen door de grote actieradius en robuustheid. Met deze overeenkomst zijn de Silence scooters onderdeel geworden van het aanbod van E-Milers.com, waar onder andere ook Segway, Ninebot en Genny Mobility toe behoren.

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit exclusief importeur GOUPIL Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit uit Moordrecht heeft per 1 januari 2017 het importeurschap van Polaris Work & Transportation in handen. Hieronder vallen de merken GOUPIL, MEGA en GEM. Van Blitterswijk Eco- Mobiliteit B.V. importeert al jarenlang elektrische bedrijfswagens van het merk MEGA. Daar komt nu ook het importeurschap van GOUPIL bij dat gepaard gaat met de introductie van een nieuw model, de GOUPIL G4, de opvolger van GOUPIL G3 en de MEGA E-worker. Eigenaar Wouter van Blitterswijk: ‘De G4 kenmerkt zich door zijn lithiumbatterij, een groter laadvermogen tot 1200 kilo en – vanaf het eerste kwartaal van 2017 - airco. Bovendien heeft het een verbeterd weggedrag, zoals hogere stabiliteit en grotere trekkracht.’

Nederland bij eerste landen verkoopstart Opel Ampera-e De eerste exemplaren verschijnen van de Opel Ampera-e verschijnen vanaf komende lente op de Noorse wegen. Nederland volgt kort daarna, door Opel betiteld als een van de ‘volwassen’ elektrisch vervoerlanden in Europa. In de eerste maanden na de productiestart is de nieuwe Opel Ampera-e in beperkte oplage beschikbaar. Opel focust zich in eerste instantie op Europese landen met een goede laadinfrastructuur en stimulerend beleid ten aanzien van elektrische auto’s, waaronder Nederland. Noorwegen is het enige land waar de Ampera-e bij alle dealers komt te staan. In alle andere landen wordt hij via geselecteerde e-agents vanuit het Opel-dealernetwerk verkocht. De Nederlandse prijs voor de Opel Ampera-e wordt later bekend gemaakt.

‹ Naar overzicht