©SHARE NOW

Autodeeldienst SHARE NOW vernieuwt Amsterdamse vloot met 108 nieuwe elektrische auto’s

Foto's|Laatste update:

SHARE NOW vernieuwt de elektrische smart-modellen in de Amsterdamse vloot. De smart fortwo’s worden geleidelijk vervangen door 108 nieuwe 453 EQ-modellen.

Volledige vernieuwing
Samen met de 100 elektrische BMW i3’s en 60 elektrische Fiat 500e’s die het bedrijf recentelijk aan zijn aanbod toevoegde, betekent dit een volledige vernieuwing van de Nederlandse vloot. Daarnaast is het huidige werkgebied uitgebreid met nieuwe buurten in stadsdelen Noord en West.

‘De smart blijft het meestgehuurde model in onze stad en daarom kijk ik ernaar uit om onze gebruikers dit nieuwe model aan te bieden’, vertelt Robert Bosman, managing director van SHARE NOW Nederland. ‘Dankzij de moderne, snelle laadtechniek zijn de deelauto‘s weer sneller klaar voor gebruik en neemt de beschikbaarheid merkbaar toe. Ik ben erg blij dat we onze 96.000 Nederlandse gebruikers zoveel mogelijk rijcomfort kunnen bieden door onze vloot te blijven optimaliseren. Daarnaast kunnen we nu nog meer Amsterdammers kennis laten maken met de vloot, dankzij de uitbreiding van ons werkgebied naar Nieuw-West en Overhoeks in Amsterdam-Noord.’

Betere beschikbaarheid
De nieuwe smart fortwo’s beschikken over meerdere innovaties die de ritten met SHARE NOW nog comfortabeler maken. Zo zijn de smarts bij een laadpaal met een vermogen van 22 kilowatt binnen 45 minuten volledig opgeladen en bij een 11-kilowatt-laadpaal in minder dan 1,5 uur. Dankzij deze snelle oplaadtechnologie verbetert de beschikbaarheid van de auto’s. Ook zijn alle auto’s uitgerust met een navigatie- en mediasysteem.

Uitbreiding werkgebied
Naast de vernieuwing van de vloot werd er ook gewerkt aan verbetering van het werkgebied. Sinds de start in 2011 werkt SHARE NOW nauw samen met de gemeente Amsterdam om deelmobiliteit in de hoofdstad verder te ontwikkelen en te verbeteren. Om deze doelen kracht bij te zetten en aan de wensen van zijn gebruikers te voldoen, breidt SHARE NOW zijn huidige werkgebied van 59 vierkante kilometer voor het eerst uit. Vanaf nu is het mogelijk om in Nieuw-West en de buurt Overhoeks in Noord een SHARE NOW-deelauto te gebruiken.

‹ Naar overzicht