©ASML

Foto van de week | Personeel ASML gaat 1.000 elektrische deelfietsen gebruiken

Foto's|Laatste update:

Het personeel van ASML gaat vanaf deze zomer gebruikmaken van 1.000 elektrische deelfietsen. De chipmachinefabrikant gaat hiertoe een samenwerking aan met Drop Mobility. De mobiliteitsoplossing is gericht op het beter verbinden van Eindhoven Centraal Station met de ASML-campus in Veldhoven en een pendel tussen de diverse ASML-locaties in de Brainport regio.’

App
Samen met Drop Mobility stelt ASML 1,000 e-bikes beschikbaar voor het laatste deel van de reis of voor het pendelen tussen ASML-locaties. ‘Mede dankzij de samenwerking met Drop verwachten wij een stap dichterbij te komen bij het behalen van onze mobiliteitsdoelstelling’, aldus Pim de Weerd, Programma Manager Access & Mobility van ASML. ‘We streven ernaar dat nog meer medewerkers reizen met het openbaar vervoer. De campus e-bikes maken het mogelijk om hun reis vanaf Eindhoven Centraal Station gemakkelijk voort te zetten naar een ASML-locatie in de Brainportregio.

De Weerd benadrukt de gezamenlijke ambitie om het aanbod van de deelfietsen nabij Eindhoven Centraal Station verder op te schalen. Dit zal de toegankelijkheid vergroten en het aanbod aantrekkelijker maken voor meer bedrijven in de regio Brainport. Het gekozen e-bike model van Drop Mobility is ontwikkeld als deelfiets en wordt gecombineerd met een geavanceerd dockingstation, waardoor de voertuigen altijd automatisch worden vergrendeld en opgeladen. ASML-medewerkers kunnen door middel van een app gemakkelijk gebruik maken van de fetsen.

‹ Naar overzicht