©WikiMedia

Foto van de week | D66: overheid moet enkel elektrische auto’s aanschaffen

Foto's|Laatste update:

D66 heeft in opmaat naar de verkiezingen stelling genomen ten faveure van elektrisch rijden. De partij wil dat overheden het goede voorbeeld geven door enkel elektrische auto’s en busjes aan te schaffen voor hun wagenpark.

De partij schrijft in haar campagne: ‘Elektrisch vervoer heeft de toekomst. Het is beter voor het milieu, beter voor de gezondheid, zorgt voor schonere lucht en voor minder geluidsoverlast. Elektrisch rijden kan een gigantische bijdrage leveren aan het aanpakken van de opwarming van de aarde.’

Daarom heeft D66 samen met de PvdA eind vorig jaar 10 voorstellen gedaan om elektrisch rijden in Nederland aantrekkelijker te maken.  Eén van de voorstellen is dat mensen een batterijgarantie krijgen op een tweedehands elektrische auto, zodat mensen weten dat de accu nog in orde is.

D66 wil dat er afspraken gemaakt worden met ‘veelrijders’ zoals taxibedrijven en pakketdiensten, om het voor hen aantrekkelijker te maken om met elektrische auto’s te gaan rijden. Succesvolle experimenten met autodelen en elektrische distributie van goederen in binnensteden moeten grootschalig worden uitgerold.

‹ Naar overzicht