©Maes

Het nieuws in 1 minuut | maandag 14 juni - zondag 27 juni 2021

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

MisterGreen breidt uit naar Denemarken
Leasemaatschappij en Tesla-expert MisterGreen is sinds kort actief in Denemarken. Dankzij deze uitbreiding is het bedrijf de eerste leasemaatschappij in Scandinavië met 100 procent elektrische auto’s. Het doel is om binnen 5 jaar 10 procent van het marktaandeel van Tesla in Denemarken te realiseren. Om dit te bereiken, heeft MisterGreen Carsten Laursen als countrymanager aangesteld en wordt de Deense vloot uitgebreid naar 300 Tesla’s in 2022.

‘Met deze uitbreiding geven we invulling aan onze internationale ambities. Het is mooi om te zien dat elektrisch rijden in steeds meer landen populair wordt’, zegt Mark Schreurs, chief executive officer van MisterGreen. ‘In Denemarken zien we grote kansen omdat daar de markt nog niet verzadigd is. Door veranderde wetgeving verwachten we dat het aandeel elektrische auto’s de komende jaren fors zal stijgen.’

YEET! en MAES bouwen grootste netwerk ultrasnelladers in België
Yeet! gaat een netwerk van ultrasnelladers bouwen in België. Dankzij een samenwerking met MAES krijgt België er in één klap meer dan 300 ultrasnelladers voor elektrisch rijden bij. Dat is een verdrievoudiging van het aantal snelle laadpunten dat nu langs de Belgische wegen staat. MAES, uitbater van 262 tankstations onder de merken ESSO, MAES en SHELL, gaat daarvoor in zee met YEET!. De eerste ultrasnelle Power Stations van YEET! zullen dit jaar nog in gebruik worden genomen. Binnen 3 jaar krijgen de meeste tankstations van MAES een YEET!-snellader. MAES is daarmee het eerste netwerk van tankstations dat op grote schaal inspeelt op de geleidelijke transitie naar elektrisch rijden. YEET! wordt dankzij deze deal in korte tijd de marktleider voor snelladen in België.

België telt momenteel 8.482 publiek toegankelijke laadpunten. Maar een beperkt aantal daarvan, zo’n 110, zijn snelladers. Dankzij de deal tussen MAES en YEET! komen daar nu 300 à 350 ultrasnelladers bij. Hoeveel het er exact worden, hangt af van de behoefte aan laadcapaciteit. Bedoeling is om alle elektrische rijders snel te kunnen bedienen, zonder wachttijden. Sommige locaties zullen dus meer dan één ultrasnellader krijgen. De Power Stations van YEET! hebben een vermogen van 350 kilowatt.

Shell opent eerste waterstofvulpunt voor waterstof-elektrische streekbussen
Shell heeft zijn eerste waterstofvulpunt in gebruik genomen, op de busstalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen:  het eerste operationele waterstofvulpunt van Shell voor bussen. Shell heeft het subsidievrije waterstofvulpunt gebouwd in opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe. Daarnaast levert Shell de groen gecertificeerde waterstof die er getankt kan worden. Het waterstofvulpunt is beschikbaar voor 20 waterstofbussen van Qbuzz.

‘Waterstof is echt pionieren. Zo gebruiken we hier groen gecertificeerde waterstof, totdat we zelf groene waterstof kunnen produceren. We testen het vulpunt nog regelmatig, om het zo optimaal mogelijk te laten functioneren’, aldus Lisa Montanari, Hydrogen Commercial Manager bij Shell Nederland. ‘We zijn gaan bouwen, ook al staan de markt en infrastructuur voor waterstof nog in de kinderschoenen.’

‹ Naar overzicht