©Ebusco

Het nieuws in 1 minuut | maandag 26 juli - zondag 25 augustus 2021

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Omzet Fastned met 63 procent gegroeid
Snellaadbedrijf Fastned heeft de omzet gerelateerd aan het laden van elektrische voertuigen in de eerste helft van 2021 met 63 procent stijgen ten opzichte van de eerste helft van 2020. Het bedrijf stelt dat dit komt door de versnelde verkoop van elektrische voertuigen. Met de succesvolle kapitaalinjectie van 150 miljoen euro in maart is Fastned goed gepositioneerd om een leidende rol te nemen in de ontwikkeling van laadinfrastructuur in Europa door onder andere deel te nemen aan aanbestedingen voor laadstations in Duitsland en Frankrijk. In juli opende Fastned zijn eerste Belgische snelwegstations, tussen Antwerpen en Brussel. Fastned bereidt zich momenteel voor op de bouw van zijn eerste Franse snelwegstations in de tweede helft van 2021, waarmee een zesde land aan zijn netwerk wordt toegevoegd.

Kia presenteert elektrische auto EV6
Kia lanceert de elektrische auto EV6. De EV6 is gebaseerd op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), dat exclusief is ontwikkeld om als basis te dienen voor nieuwe elektrische modellen van Kia. Het nieuwe platform biedt grote voordelen ten opzichte van aangepaste bestaande platforms die in de basis zijn ontworpen voor auto’s met verbrandingsmotoren.  De Kia EV6 is compatibel met zowel 800 volt ultrasnel laden als meer mainstream 400 volt snelladen, zonder dat er een speciale adapter of extra ingebouwde oplader nodig is. Bij een 800-volt-laadstation kan de accu van de EV6 in 18 minuten van 10 procent naar 80 procent worden opgeladen (in optimale omstandigheden), bij een vermogen van maximaal 239 kilowatt. Bij de momenteel meer gangbare 400-volt-laders, gebruikt de EV6 de motor en een omvormer om de 400-volt-stroom die van het laadstation komt om te zetten in 800 volt, zodat de batterij kan opladen met het maximale vermogen dat door het laadstation wordt geleverd. De actieradius bedraagt 528 kilometer.

Nederlandse primeur: 39 volledig composieten, elektrische bussen van Ebusco
Ebusco levert in 2022 de allereerste elektrische bussen van volledig composiet in Nederland. Transdev Nederland heeft 39 Ebusco 3.0 bussen besteld voor het stads- en streekverkeer in de Gooi en Vechtstreek. De bussen dragen bij aan schoon en stil busvervoer in de regio Hilversum. Onlangs ging de nieuwe concessie van Gooi en Vechtstreek officieel van start. Tijdens dit feestelijk moment tekenden Transdev Nederland en Ebusco voor deze order. Transdev Nederland heeft voor deze aanbesteding gekozen om, vanaf april 2022, met 39 innovatieve, lichtgewicht elektrische stads- en streekbussen van Ebusco te gaan rijden. Deze bussen zullen gemiddeld 110.000 kilometer per jaar rijden en dit op basis van plug-in laden.

‹ Naar overzicht