©Opel

Het nieuws in 1 minuut | felyx gaat rijden onder invloed tegen, Mercedes-Benz ontwikkelt volgende generatie batterijen

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Citroën focust op ë-berlingo en ë-spacetourer om elektrificatie boost te geven
Vanaf januari 2022 zijn louter nog de elektrisch aangedreven versies van de Berlingo of SpaceTourer te bestellen. Hiermee pakt Citroën de verduurzaming binnen zijn aanbod op in het segment van de MPV en Ludospaces. Citroën neemt deze beslissing om de overschakeling naar elektrificatie te versnellen. Het betreft modellen die bedoeld zijn voor particuliere kopers in Europa. De brandstofaangedreven versies zullen beschikbaar blijven als bedrijfswagens en voor markten buiten Europa. Gezien de productiesituatie zullen de laatste in 2021 geplaatste bestellingen voor versies met brandstofmotor in de loop van 2022 worden uitgeleverd in Europa. De Grand C4 SpaceTourer, die tot 7 personen kan vervoeren, is nog steeds beschikbaar als versie met brandstofmotor.

De Citroën ë-Berlingo bevat alle kenmerken van de Berlingo. De ë-Berlingo is beschikbaar in 2 lengtes met plek voor maximaal 7 inzittenden. De auto kent een topsnelheid van 130 kilometer per uur. De lithium-ionbatterij van 50 kilowattuur biedt een actieradius tot 280 kilometer. Hij kan in 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen bij een  snellaadstation van maximaal 100 kilowatt. Via een 7,4 kilowatt enkelfasige wallbox, die kan worden geïnstalleerd bij de gebruiker thuis, wordt de ë-Berlingo binnen 7 uur opgeladen. 

De Citroën ë-SpaceTourer is volgens het bedrijf een grote moderne, veelzijdige MPV, waarmee 6 tot 9 personen probleemloos kunnen reizen. Met 3 lengtevarianten en opties voor interieurindeling biedt de auto een nieuwe 100 procent elektrische oplossing. De ë-SpaceTourer is beschikbaar met de keuze uit 2 batterijen. De ë-SpaceTourer heeft een actieradius van bijna 230 kilometer met de 50-kilowattuurbatterij en tot 330 kilometer met de 75-kilowattuur-batterij. 

Opel mikt met elektrische Rocks-e op bestuurders vanaf 16 jaar
Opel begint met de nieuwe Rocks-e een nieuw hoofdstuk op het gebied van duurzame, stedelijke mobiliteit. De Rocks-e is geschikt voor bestuurders vanaf 16 jaar. De volledig elektrische, compacte vierwieler met 2 zitplaatsen en een praktische cabine is het antwoord op de toenemende behoefte aan individuele, duurzame mobiliteit in grote steden. Dankzij een aantrekkelijke aanschafprijs, lage gebruikskosten, slimme laadoplossingen en geschiktheid voor bestuurders vanaf 16 jaar slaat de Opel Rocks-e een brug tussen de scooter en traditionele stadsauto. Nederland is na Duitsland het tweede land waar de Opel Rocks-e op de markt komt. Definitieve prijzen en officieel showroomdebuut worden in een later stadium bekendgemaakt.

De Opel Rocks-e is het nieuwe instapmodel van Opel. Ondanks dat de Nederlandse prijzen van dit elektrische voertuig nog niet bekend zijn, wordt hij aanzienlijk voordeliger dan een traditionele A-segmentauto, waardoor hij bereikbaar zal zijn voor vele doelgroepen. De topsnelheid bedraagt 45 kilometer per uur, in lijn met de EU-regelgeving voor lichte vierwielers. De 5,5-kilowattuur-batterij is in ongeveer 3,5 uur volledig op te laden via een 220-volt huishoudelijk stopcontact (1,8 kilowatt laadsnelheid) en biedt voldoende capaciteit voor een actieradius tot 75 kilometer

Mercedes-Benz ontwikkelt volgende generatie batterijen
Mercedes-Benz en ProLogium, leverancier van solid-state accu’s, zijn een technologisch partnership aangegaan voor de ontwikkeling van de volgende generatie accucellen voor elektrische voertuigen. De eerste testvoertuigen van Mercedes-Benz met solid-state accu’s die samen met ProLogium worden ontwikkeld, komen naar verwachting in de komende jaren op de markt. De bedrijven zijn het ook eens geworden over de mijlpalen die de integratie van solid-state accutechnologie in bepaalde modellen in de tweede helft van het decennium mogelijk moeten maken. Tegen het einde van het decennium zal Mercedes-Benz klaar zijn om een volledig elektrisch modellengamma aan te bieden – daar waar de omstandigheden dat toelaten. Via partnerships met toonaangevende bedrijven stimuleert Mercedes-Benz actief zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op het snel evoluerende gebied van solid-state technologie, om snelle vooruitgang te boeken in accutechnologie en om toegang tot de nieuwste technologieën te garanderen. Met de expertise van de nieuwe partner ProLogium op het gebied van ontwikkeling en productie van solid-state accu’s, versterkt Mercedes-Benz zijn ambitie om leidinggevend te zijn in accutechnologie.

Als onderdeel van het ontwikkelingspartnership zal Mercedes-Benz zitting nemen in de raad van bestuur van ProLogium. Met de kapitaalinvestering versterkt Mercedes-Benz de verdere ontwikkeling van de accutechnologie en de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit van de partner naar Europa. Met de solid-state technologie kunnen de kosten, schaalbaarheid en energiedichtheid van accu’s voor elektrische voertuigen opnieuw worden gedefinieerd. De solid-state elektrolyt maakt het mogelijk om materialen te gebruiken met een hoge opslagcapaciteit, een hoge ionische geleidbaarheid en een betere chemische stabiliteit. Solid-state accucellen hebben, vanwege de innovatieve materialen en het ontwerp, een actieradius die bijna 2 keer zo hoog is als die van conventionele lithium-ion-accucellen.

felyx introduceert nieuwe veiligheidsfunctie om rijden onder invloed tegen te gaan
felyx introduceert een nieuwe functie: de Safety Challenge. Rijders ontvangen op vrijdag- en zaterdagavond in hun app een lettercombinatie die zij vervolgens zelf correct moeten invoeren om de scooter te ontgrendelen. Met deze extra stap wil felyx gebruikers bewuster maken van veilig rijgedrag en voorkomen dat ze onverantwoord gebruikmaken van het voertuig. felyx introduceert de extra stap om gebruikers erop te wijzen niet onder invloed van verdovende middelen op een scooter te stappen. Maarten Jan Sluimers, Head of Public Affairs bij felyx: ‘Veiligheid is voor ons een topprioriteit in de wijze waarop we duurzame mobiliteit aanbieden. Daarom zijn we er trots op om deze nieuwe functie te lanceren naast andere, al bestaande functies, zoals bijvoorbeeld de pop-up die de rijder waarschuwt dat het verplicht is om een helm te dragen op e-scooters die 45 kilometer per uur mogen rijden. De rijders spelen een belangrijke rol in veilig rijgedrag. Daarom is het voor ons belangrijk om bewust en verantwoord rijden herhaaldelijk onder de aandacht te brengen bij de felyx-gemeenschap.’

‹ Naar overzicht