©Ford

Nieuws in 1 minuut | Ford verhoogt productie Mustang Mach-E, Kia onthult elektrische SUV EV9 en ​Mercedes-Benz bouwt eigen laadnetwerk

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Ford verhoogt productie Mustang Mach-E
Om de Mustang Mach-E voor een breder publiek bereikbaar te maken, verdubbelt Ford de productie van de elektrische Ford en wijzigt het de prijzen van alle uitvoeringen. Het nieuwste modeljaar brengt nog meernieuws met zich mee. Zo hebben nu ook de Extended Range-varianten een hoog trekgewicht van 1.500 kg en heeft Ford de gebruikerservaring van SYNC 4 verder verbeterd. De updates omvatten onder meer een vernieuwd Quick Acces-menu en een opnieuw ontworpen menubalk bovenaan het scherm voor een snellere toegang tot profielen of functies zoals Apple Carplay en Android Auto. Het systeem geeft voortaan ook meer informatie over het opladen en de laadstatus, en heeft een compleet nieuwe interface voor de bediening van de klimaatregeling en stoelverwarming.

​Mercedes-Benz start bouw eigen laadnetwerk
Mercedes-Benz meldt dat de verkoop van elektrische personenwagens inclusief smart in 2022 met 67 procent gestegen is. De fabrikant verwacht de verkoop van batterij-elektrische auto's in 2023 ongeveer te verdubbelen en tegen het midden van het decennium het verkoopaandeel van elektrische modellen te hebben verhoogd tot 50 procent. Om de acceptatie verder te versnellen, gaat Mercedes-Benz zijn eigen wereldwijde high-power laadnetwerk opzetten dat, waar mogelijk, is voorzien van groene stroom. In dit decennium worden in totaal meer dan 10.000 laadstations geïnstalleerd in Noord-Amerika, Europa, China en andere belangrijke landen. Het netwerk staat open voor alle automerken, maar biedt Mercedes-Benz klanten exclusieve voordelen zoals reservering.

Samenwerking Nissan Nederland en Shell Recharge Solutions
Shell Recharge Solutions en Nissan gaan samenwerken om de overstap op elektrisch vervoer te vereenvoudigen. Via alle Nissan-dealers in Nederland is het vanaf nu mogelijk thuislaadoplossingen van en door Shell Recharge Solutions te laten installeren. Wanneer consumenten kiezen voor een elektrische Nissan bij een van de 55 officiële dealers in Nederland, kunnen zij in één keer alles regelen: de elektrische auto en het thuislaadpunt, inclusief installatie. Door thuis een Shell Recharge laadpunt aan te schaffen, beschikken elektrische rijders over verschillende functionaliteiten, zoals een AutoCharge-functie en slim laden. Via slimme laadfuncties is een laadsessie in te plannen, bijvoorbeeld op het moment dat de auto niet wordt gebruikt of tijdens 'daluren' als de vraag op het stroomnet laag is en de energie goedkoper. Daarnaast kunnen de rijders via de Dynamic Power Management-module voor zorgen dat de beschikbare stroomcapaciteit optimaal verdeeld wordt en het elektriciteitsnet niet overbelast wordt.

Kia onthult elektrische SUV EV9
Kia Corporation heeft alle details vrijgegeven van de EV9, de eerste elektrische SUV van het merk. De actieradius is 541 kilometer. De voorverkoop van de EV9 start in het begin van het tweede kwartaal van 2023 in Zuid-Korea en naar verwachting in de tweede helft van 2023 voor de Nederlandse line-up. Kia biedt de EV9 aan in 2 uitvoeringen, waaronder de GT-Line met een uniek exterieurdesign. De voor- en achterbumpers, wielen en roofrails van dit model zijn uitgevoerd in opvallende zwarte kleuren, voor een assertievere look. De auto kan uitgevoerd worden met 3 zitrijen zodat er 6 zitplaatsene zijn.

‹ Naar overzicht