©Rijkswaterstaat

Nieuws in 1 minuut | Duolaadpalen voor De Bazaar, pilot Rijkswaterstaat en horecagroothandel VHC Jongens

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

De Bazaar introduceert 11 nieuwe duolaadpalen voor elektrische auto's
Bezoekers van De Bazaar Beverwijk kunnen hun elektrische auto’s voortaan opladen bij 11 nieuwe duolaadpalen op P0. De laadpalen hebben een laadvermogen van 22 kilowatt en bieden in totaal 22 laadpunten. Dit is een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van De Bazaar, dat eerder al zonnepanelen in gebruik nam. De OSTRA-laadpalen geven een uniform beeld en voldoen aan alle heden ten dage gestelde technische en functionele eisen. De palen zijn bovendien eenvoudig in gebruik en zorgen voor een snelle en veilige lading van elektrische auto's.

Ook de 7 duolaadpalen op P4 zijn vernieuwd en samen met de 2 laadpunten op P6 heeft De Bazaar nu in totaal 38 laadpunten. Samen met zijn bijna 3.000 zonnepanelen en bijna 90 procent recyclebare afvalstromen maakt deze nieuwe investering De Bazaar weer een stuk groener. De laadplekken zijn met groene vlakken gemarkeerd en de rijroute op de parkeerterreinen wordt met het laadsymbool aangegeven.

Pilot VHC Jongens en Rijkswaterstaat met elektrische vrachtwagen
Horecagroothandel VHC Jongens en Rijkswaterstaat starten een pilot om te testen hoe een elektrische vrachtwagen schoon en effectief producten kan leveren aan de horeca in de binnenstad van Amsterdam. De leveranciers streven naar een totaalconcept voor ‘schone en slimme bevoorrading’ van hun klanten. Daar hoort vervoer zonder uitstoot met kleine vrachtwagens bij. De horecagroothandel is op zoek gegaan naar een voertuig dat maximaal 7,5 ton weegt, maar ook voldoende batterijcapaciteit heeft voor koel- en vriesvervoer. Dit om de klanten binnen de Ring van Amsterdam flexibel en duurzaam te kunnen beleveren.

De vrachtwagen stoot geen uitlaatgassen uit en heeft zonnepanelen om de batterijen tussentijds weer op te laden. Zo wordt gegarandeerd dat de thuisbasis kan worden gehaald, zodat de vrachtwagen weer opgeladen kan worden. De groothandel beschikt niet alleen voor deze vrachtwagen, maar ook bij uitbreiding van het elektrische wagenpark over voldoende laadvoorzieningen. Omdat de vrachtwagen 7,5 ton weegt, worden kades en bruggen in de binnenstad van Amsterdam niet extra belast.

De ervaringen zullen voor iedere partij, zowel individueel als gezamenlijk, worden gemonitord door VHC Jongens met ondersteuning van Rijkswaterstaat. Denk hierbij aan de CO2-uitstoot, verkeersveiligheid, voorzieningen voor laadinfra, actieradius en laadvermogen. Ook de ervaringen van klanten met duurzaam transport en leveringen buiten venstertijden maken deel uit van de pilot. Chauffeurs wordt gevraagd naar hun rijervaring met de nieuwe vrachtwagen, ook op het gebied van verkeersveiligheid.

Kia presenteert achteraf te activeren upgrades
Kia zet de eerste stap in het aanbieden van zogenaamd Software Defined Vehicles (SDV) met achteraf te activeren upgrades en over-the-air software-updates voor de EV9. De elektrische SUV van Kia is het eerste model van de Hyundai Motor Group dat verkrijgbaar is met een reeks achteraf te kopen digitale functies en diensten via de Kia Connect Store. Naast innovatieve SDV-technologie zoals de Highway Driving Pilot, waarmee in bepaalde landen autonoom kan worden gereden op niveau 3, worden doorlopend nieuwe on-demand services geïntroduceerd in de Kia Connect Store. 

Peugeot presenteert nieuw design Peugeot e-2008 met verbeterde actieradius
Peugeot presenteert een nieuwe versie van de Peugeot 2008, waarvan sinds de lancering in 2019 bijna 700.000 eenheden zijn geproduceerd. Het elektrische model, de Peugeot e-2008, komt nog verder dankzij een nieuwe elektromotor. Het maximum vermogen stijgt met 15 procent van 100 naar 115 kilowatt, terwijl de accucapaciteit is vergroot van 50 naar 54 kilowattuur. Mede door de optimalisatie op het gebied van efficiëntie kent  de nieuwe 2008 ook een grotere actieradius, die oploopt tot 406 kilometer in vergelijking met 345 kilometer van voorheen.

‹ Naar overzicht