English

Het nieuws in 1 minuut | maandag 21 september - zondag 27 september 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

AutoBinck neemt strategisch belang in The New Motion AutoBinck neemt een strategisch belang in The New Motion, aanbieder van laaddiensten rond elektrische auto’s. Voor AutoBinck leidt de actie ook de start van een nieuwe divisie in, genaamd Smart Mobility. Hierin bundelt AutoBinck haar initiatieven gericht op innovaties in de wereld van mobiliteit.

Chinees staatsbedrijf gaat samen met Amerikanen elektrische auto’s maken Het Chinees staatsbedrijf Beijing Electric Vehicle Co. gaat samen met de Amerikaanse startup Atieva elektrische auto’s bouwen. Dit meldt persbureau Reuters. Beijing EV Co. gaat in Silicon Valley in de staat Californië een R&D-centrum opzetten voor elektrische auto’s. Het is de bedoeling dat de bedrijven op de Autoshow van Peking, die plaatsvindt in het voorjaar van 2016, een eerste prototype laten zien van de nieuwe elektrische auto.

30.000e elektrische scooter geregistreerd in Nederland Naar nu blijkt is afgelopen juli in Nederland de 30.000ste elektrische brom-/snorfiets geregistreerd. Het succes van de elektrische scooter is mede te danken aan lagere overheden die de aanschaf ervan stimuleren. Bijna 5 procent van alle snorfietsen in ons land (circa 600.000 totaal) is nu volledig elektrisch aangedreven. In anderhalf jaar tijd (sinds 1 januari 2014) is het aantal elektrische brom- en snorfietsen met bijna 35 procent toegenomen, van zo’n 23.000 stuks tot een kleine 31.000 exemplaren.

Frost & Sullivan award voor e-Traction Het Apeldoornse bedrijf e-Traction heeft de ‘2015 Global Technology Leadership Award’ van Frost & Sullivan in ontvangst genomen. Het bedrijf krijgt de award onder meer voor haar innovatie TheWheel, een elektrische direct-drive in-wiel motor. Doordat bij TheWheel de stator en rotor zijn omgedraaid, staat alles binnenin het wiel stil en draait de buitenkant.

Wereldwijd 1 miljoen elektrische auto’s verkocht In de maand september is wereldwijd de mijlpaal van 1 miljoen verkochte elektrische auto’s bereikt. De beste verkocht voertuigen zijn de Nissan Leaf (bijna 200.000 stuks), de Chevrolet Volt (bijna 100.000 stuks) en de Tesla Model S (bijna 85.000 stuks).

Ieder Russisch tankstation moet een laadpunt installeren De Russische premier Dmitri Medvedev wil pomphouders per 1 november verplichten een laadpunt aan te leggen. Dit meldt de Russische krant The Moscow Times. Een van de redenen waarom elektrisch rijden volgens de premier nog niet wil slagen in Rusland – er rijden pas 500 elektrische voertuigen – is het gebrek aan laadinfrastructuur en daar moet nu een einde aan komen.

‹ Naar overzicht

Test & Reviews | Peugeot e-2008

De ANWB heeft de nieuwe Peugeot e-2008 getest. Het voertuig komt dit jaar in Nederland op de markt.
Test & reviews|Laatste update:

Video van de week | ANWB helpt: elektrische oldtimers

De ANWB heeft een reportage gemaakt over het elektrificeren van oldtimers. In Nederland kan men bij verschillende specialisten terecht, om een klassieke auto van een volledig elektrische aandrijflijn te voorzien. En zo’n...
Video's|Laatste update:

Elektrische leaseauto vooral populair in Noord-Holland

Zakelijke leaserijders kiezen met name in de provincie Noord-Holland voor elektrische auto’s. 12 procent van de leaserijders in Noord-Holland kiest voor een elektrische auto, gevolgd door de provincies Utrecht (11 procent) en Gelderland (8...
Nieuws|Laatste update:

Test & Reviews | MG ZS versus nieuwe Renault Zoe

De ANWB heeft opnieuw 2 elektrische auto's getest. Ditmaal een vergelijking tussen de MG ZS en de nieuwste versie van de Renault Zoe.
Test & reviews|Laatste update:

Foto van de week | Allego breidt netwerk uit met 1.300 extra laadpunten in Vlaanderen

Allego heeft de concessie van netbeheerder Fluvius gewonnen om de komende jaren in Vlaanderen 1.300 extra laadpunten te installeren. Dankzij deze investering van Allego heeft Vlaanderen een dekkend netwerk van openbare laadpunten in ruim 300...
Foto's|Laatste update: