Het nieuws in 1 minuut | maandag 14 november – zondag 20 november 2016

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Elektrische bussen voor Dordrecht en Gorinchem Arriva gaat vanaf juli 2017 elektrische bussen inzetten in Dordrecht en Gorinchem. De vervoerder gaat 5 elektrische bussen inzetten. 4 bussen worden ingezet in Gorinchem en 1 in Dordrecht. In Dordrecht gaat het type VDL MidCity rijden.

Meest duurzame supermarkt van Europa voor Purmerend De meest duurzame supermarkt van Europa staat sinds enkele weken in Purmerend. De Albert Heijn XL in de gemeente is na een grondige renovatie onder meer voorzien van led-verlichting, zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s. De laadpunten voor elektrische auto’s worden gevoed door de 700 zonnepanelen op het winkeldak.

Subsidiebudget elektrische auto gemeente Den Haag op Sinds 1 juli had de gemeente Den Haag een subsidieregeling voor de aanschaf van 100 procent elektrische auto’s. Er was geld voor het subsidiëren van personenauto’s en voor het subsidiëren van bestelauto’s en taxi’s. De pot voor personenauto’s is nu leeg. Bewoners en bedrijven hebben in totaal 60 nieuwe elektrische en 19 tweedehands elektrische personenauto's laten subsidiëren. De pot voor de aanschaf van volledig elektrische bestelauto’s en taxi’s is nog niet leeg.

Greenflux wint sMove360° Award Greenflux heeft met zijn Smart Charging Controller een internationale smart mobility award gewonnen op de vakbeurs eCarTec. Het Nederlandse bedrijf kreeg de sMove360° award voor de controller die elk laadpunt voor elektrisch rijden kan transformeren tot een intelligent aangesloten apparaat.

Nissan viert verkoop 75.000e elektrische auto De verkoop van de Nissan LEAF is in Europa in het eerste halfjaar van 2016 met 10 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Europa zijn er daardoor inmiddels meer dan 75.000 berijders van elektrische auto’s van Nissan. Onlangs maakte Nissan al bekend dat het wereldwijd meer dan 260.000 elektrische voertuigen heeft verkocht.

Noorwegen passeert grens 100.000 elektrische auto’s Als eerste Europese land is Noorwegen de grens van 100.000 elektrische personenauto’s gepasseerd. Dit meldt de European Alternative Fuels Observatory (EAFO). De EAFO voorspelt dat Nederland het volgende Europese land is dat de magische grens van 100.000 elektrische personenauto’s gaat doorbreken in het lopende kalenderjaar.

‹ Naar overzicht