©Abel

Het nieuws in 1 minuut | maandag 13 maart – zondag 19 maart 2017

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

MAN presenteert eTruck en concrete plannen voor productie in Steyr
MAN Truck & Bus en het Austrian Council for Sustainable Logistics (CNL) hebben een intentie tot samenwerking ondertekend. MAN presenteerde tevens de eTruck, een volledig elektrisch prototype van een trekker die ingezet gaat worden voor stedelijk distributietransport. Als onderdeel van de overeenkomst met CNL, een consortium van 15 grote Oostenrijkse retail-, logistiek- en productiebedrijven, gaat MAN vanaf eind 2017 testvoertuigen beschikbaar stellen aan 9 bij CNL aangesloten bedrijven die de voertuigen in de dagelijkse praktijk gaan testen.

Eerste praktijktest autonoom rijden van Nissan in Europa
Een autonoom rijdend prototype van Nissan is ten doop gehouden in het oosten van Londen. Dat gebeurde voor het oog van de media met een praktijktest in druk stedelijk verkeer. Het gaat om een studiemodel als voorbode van een nieuwe generatie zelfrijdende voertuigen. Het is voor het eerst dat Nissan de technologie voor autonoom rijden in Europa op de openbare weg demonstreerde. Nissan heeft al het voortouw genomen met dergelijke praktijktests in Japan en in de Verenigde Staten om de inzetbaarheid van deze technologie in het dagelijks verkeer te toetsen.

HAN Meet- en Regeltechniek ontwikkelt tankstation voor new energy vehicles
Het HAN-lectoraat Meet- en Regeltechniek en de bedrijven DNV GL, SWECO en CGI ontwikkelen een tankstation voor new energy vehicles, dat bijdraagt aan de balancering van het elektriciteitsnet. Binnen het project NEFUSTA ontwikkelen deze partijen een blauwdruk voor het tankstation van de toekomst. In de nabije toekomst worden auto’s die rijden op fossiele bandstoffen ingewisseld voor duurzame varianten. Deze new energy vehicles maken gebruik van andere energiedragers. Veel van deze voertuigen hebben een elektromotor, die van energie wordt voorzien door accu’s of door een brandstofcel met waterstof. Bij die ontwikkeling horen nieuwe tank- en laadfaciliteiten.

Eerste franchisenemer sluit zich aan bij Abel Technologies
De eerste franchisenemer heeft de samenwerkingsovereenkomst getekend met Abel Technologies, het online platform voor gedeelde elektrische taxiritten. Abel streeft met deze pilot naar een duurzaam concept voor alle partijen. ‘Met deze samenwerking is onze pilot met franchisenemer chauffeurs officieel van start gegaan’, zegt initiatiefnemer van Abel David Baars. De franchisenemer verdient zijn salaris op basis van de gerealiseerde omzet, waarover een fee wordt afgedragen aan Abel. In de pilotfase is er een minimumomzet per uur afgestemd. Indien deze niet wordt gerealiseerd, wordt deze aangevuld door Abel om een minimumvergoeding te garanderen aan de franchisenemer.

‹ Naar overzicht