©Lightyear

Video van de week | Elektrische zonneauto Lightyear One rijdt 710 kilometer op volle batterij

Video's|Laatste update:

Een prototype van de zonneauto Lightyear One van de Nederlandse autofabrikant Lightyear heeft op een volle accu 710 kilometer afgelegd. De auto beschikt over een batterij van 60 kilowattuur. Volgens Lightyear heeft een elektrische auto nog niet eerder zo’n lange afstand gereden op een relatief kleine batterij. Het energieverbruik bedraagt 85 wattuur per kilometer bij een snelheid van 85 kilometer per uur.

Mijlpaal
‘Na 4 jaar hard werken en het bouwen van ons team en Lightyear One, is deze prestatie een belangrijke engineering- en technologie- mijlpaal’, vertelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Deze prestatie valideert onze gepatenteerde technologie en toont aan dat we in staat zijn om onze belofte na te komen om de meest efficiënte elektrische auto te introduceren. Het huidige prototype behaalt met een relatief kleine accu een actieradius van 710 kilometer en een energieverbruik van 85 wattuur per kilometer bij een snelheid van 85 kilometer per uur. Zelf de meest efficiënte elektrische auto’s in de markt vandaag de dag, verbruiken op deze relatief lage snelheid 50 procent meer energie. De mijlpaal bevestigt de schaalbaarheid van ons bedrijfsmodel. We verwachten dat we in de komende maanden een vergelijkbaar energieverbruik kunnen realiseren bij snelheden boven de 100 kilometer per uur.’

De exclusieve serie van 946 Lightyear One’s gaat in de eerste helft 2022 in productie. Lightyear wil zich vanaf 2024 op de grotere markt richten.

‹ Naar overzicht