©YouTube

Video van de week | Nieuwe elektrische Arriva-bussen voor Dordrecht en Gorinchem gepresenteerd

Video's|Laatste update:

Bij het Stadskantoor in Dordrecht zijn de elektrische bussen voor Dordrecht en Gorinchem gepresenteerd. De elektrische bussen kennen geen uitstoot van uitlaatgassen en zijn stiller dan hun conventionele voorgangers. Ze worden ingezet op lijn 10 in Dordrecht en op de lijnen 1 tot en met 4 in Gorinchem.

In Dordrecht gaat het type Iveco Rosero First rijden. Dit zijn stille en kleinere bussen voor de historische binnenstad. Dit onder meer omdat ze lichter zijn dan de huidige bussen, waardoor deze bussen minder trillingen veroorzaken. De 3 bussen gaan rijden op lijn 10, waardoor deze lijn geheel elektrisch wordt gereden. In Gorinchem gaat Arriva twee VDL Citea LLE 99-E inzetten.

Beide type bussen zijn vanwege de lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeur optimaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. De elektrische bussen worden gedurende de daluren en in de nacht opgeladen op de Arriva-vestigingen met groene stroom.

Inmiddels rijden er 41 elektrische Arriva-bussen in Nederland. Met de ervaring elders in het land kan nu ook deze stap worden gemaakt in Dordrecht en Gorinchem. De chauffeurs hebben instructie gekregen voor het rijden in een elektrische bus, aangezien het elektrisch rijden op een aantal punten anders is dan het rijden met een dieselbus. Bijvoorbeeld er rekening mee houden dat deze bus stiller rijdt en het tijdig bijladen.

Bekijk onderstaande video reportage.

‹ Naar overzicht