Foto van de week | Trevvel vervangt alle dieselvoertuigen leerlingenvervoer door elektrische bussen

Foto's|Laatste update:

Trevvel vervangt voor het leerlingenvervoer dieselbussen door elektrische bussen. Hiermee zet de Rotterdamse doelgroepenvervoerder de volgende stap in zijn streven om de uitstoot van CO2 van het wagenpark te reduceren.

165 dieselbussen
Trevvel vervangt 165 dieselbussen in het leerlingenvervoer in de komende 3 maanden door elektrische varianten. Deze worden ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar.

Alle personenwagens van Trevvel Samen zijn momenteel al volledig elektrisch via de Hyundai Kona Electric en worden uitgebreid met elektrische Skoda’s Enyaq IV.

De eerste elektrische bussen werden op het laadplein aan de Stieltjesstraat in Rotterdam gepresenteerd en symbolisch aan de laadpaal gelegd.

Training
Met de elektrische wagens van Trevvel, waarmee onder anderen leerlingen en ouderen naar school, dagbesteding en/of weer naar huis worden gebracht, komt uitstootvrij gemotoriseerd vervoer in Rotterdam steeds dichterbij.

De chauffeurs van de dieselbussen krijgen een training voor het rijden in de nieuwe wagens. De 2 nieuwe voertuigen die nu zijn gepresenteerd, worden ingezet als trainingsvoertuig. Zo ervaren chauffeurs nu al het verschil tussen de huidige wagens en het elektrisch rijden. Omdat zij de bussen ook mee naar huis nemen, heeft de gemeente Rotterdam ervoor gezorgd dat er voldoende laadpunten in hun woonomgeving zijn.

De Opel Vivaro-bussen zijn afkomstig van een van de 300 vestigingen van de Van Mossel Automotive Groep uit Rotterdam en kunnen tot 9 personen vervoeren. De wagens staan bekend om hun zeer efficiënte motoren en lage verbruikskosten. Ook hebben ze een multifunctionele binnenruimte. Hierdoor kan Trevvel de indeling afstemmen op een zo hoog mogelijk comfort voor de passagiers.

‹ Naar overzicht