©PostNL

Foto van de week | PostNL bezorgt post in Leiden met licht elektrische vrachtvoertuigen

Foto's|Laatste update:

PostNL is in het centrum van Leiden gestart met de bezorging van pakketten met de inzet vanlicht elektrische vrachtvoertuigen (levv's). Het is de achtste stad waar het postbedrijf dit doet. De voertuigen zijn volledig uitstootvrij en een stuk kleiner dan een gewone bestelbus. Het postbedrijf wil in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen en in 2030 alle pakketten en post emissievrij bezorgen in de last mile. Samen met verschillende overheden en andere bedrijven ondertekende PostNL in dat kader de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek.

2.100 elektrische voertuigen
De introductie van de levv's geeft invulling aan de ambitie van Leiden om de stadslogistiek duurzamer en slimmer te organiseren. De wagentjes rijden ook al rond in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Gent en Groningen.

De LEVV's maken onderdeel uit van de ruim 2.100 elektrische voertuigen die PostNL inzet. De levv's zijn speciaal voor PostNL ontwikkeld en worden in Nederland geproduceerd. Ze zijn 100 procent elektrisch, wendbaar en smal waardoor het meeste verkeer er makkelijk langs kan rijden. Zij dragen daarom bij aan de veiligheid in het verkeer en de leefbaarheid in de stad.

‹ Naar overzicht