Het nieuws in 1 minuut | maandag 28 september – zondag 4 oktober 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Marktplaats publiceert top 10 elektrische auto’s Marktplaats heeft een top 10 gepubliceerd met meest populaire (semi-)elektrische auto’s op haar website. Volgens Marktplaats is Renault leidend als het gaat om het aanbod van tweedehands elektrische auto’s. De 4 modellen van Renault zorgen momenteel voor een aanbod van 52 auto’s. Nissan is met 27 auto’s en 2 modellen de runner-up. Tesla completeert de top 3 met 10 te koop staande Tesla Model S-auto’s. Kijkt men naar individuele voertuigen, dan is de Nissan Leaf de meest voorkomende elektrische auto op Marktplaats.

Online supermarkt Picnic start deze week met elektrisch bezorgen De nieuwe internetsupermarkt Picnic start aanstaande woensdag 30 september officieel met haar activiteiten. Prins Maurits van Oranje is aanwezig bij het startschot voor het initiatief. De nieuwe websupermarkt gaat al haar boodschappen elektrisch bezorgen. Picnic begint in Amersfoort en wil daarna stap voor stap het marktgebied uitbreiden. In welk tempo dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

ING: ‘Aantal verkochte volledig elektrische auto’s gaat flink toenemen’ Het aantal verkochte elektrische auto’s zal volgens het Economisch Bureau van ING de komende jaren flink toenemen. Als voornaamste redenen worden de fiscale regels genoemd die vooral ten gunste van volledig elektrische auto’s zijn. Ook nieuwe goedkopere elektrische automodellen leveren een bijdrage. Volgens ING zal het aantal verkochte auto’s dat volledig elektrisch is in 2020 zijn gestegen tot zo’n 30.000 stuks per jaar. Dat komt neer op 7 procent van de totale autoverkopen bij een geschatte verkoop van 435.000 auto’s in 2020 per jaar.

Lancering Tesla Model X op 29 september 29 september worden alle details bekend over de Tesla Model X. Op die dag vindt de officiële lancering van het voertuig plaats. Eerder dit jaar werd per ongeluk al bekend dat het voertuig ongeveer 112.000 dollar gaat kosten. Tesla-topman Elon Musk maakt bij de opening van de tweede Tesla-fabriek in Tilburg afgelopen vrijdag bekend dat hier ook de nieuwe Model X geassembleerd gaat worden.

Apple lanceert in 2019 eigen elektrische auto Onder de codenaam Titan werkt Apple momenteel op volle kracht aan een elektrische auto die in 2019 gelanceerd moet worden. De Wall Street Journal meldt dat er inmiddels zo’n 600 mensen aan het project werken. Omdat het binnen de automobielindustrie niet gangbaar is in het korte tijdsbestek dat Apple voor ogen heeft een auto te ontwikkelen, wordt er ook binnen Apple enigszins getwijfeld aan de haalbaarheid. Daarom zou er de afgelopen 12 maanden intensief onderzoek zijn gedaan naar het tijdspad.

Bosch gaat met nieuwe accu bereik elektrische auto’s verdubbelen Een nieuwe accutechnologie die door Bosch ontwikkeld wordt moet er toe leiden dat het bereik van elektrische auto’s verdubbeld wordt. De verdubbeling van de actieradius zou ook nog eens gaan plaats vinden tegen een halvering van de kosten. Bosch heeft de technologie overigens niet zelf ontdekt, want dat is gebeurd door de Amerikaanse start-up Seeo die nu opgekocht is door Bosch. Het Duitse bedrijf verwacht vijf jaar nodig te hebben is om te komen tot massaproductie.

Opening tweede fabriek Tesla in Tilburg: minister Kamp en Elon Musk kondigen samenwerking aan Minister Henk Kamp van Economische Zaken en Tesla-topman Elon Musk hebben bij de opening van Tesla’s tweede fabriek in Tilburg een partnerschap tussen Nederland en Tesla aangekondigd. De samenwerking heeft tot doel de ontwikkeling en introductie van duurzame en innovatieve producten, diensten en verdienmodellen te versnellen. Een mooi voorbeeld van de samenwerking die Kamp en Musk voor ogen hebben is de start van een gezamenlijk onderzoek naar nieuwe vormen van energieopslag. Om elektrische auto’s in te zetten voor het opslaan van duurzame energie dient wet en regelgeving aangepast te worden. Het ministerie van Economische Zaken zal met Tesla en andere geïnteresseerde partijen de ruimte daarvoor verkennen.

‹ Naar overzicht