©Fastned

9 partijen richten consortium op om transitie naar elektrisch rijden te versnellen

Nieuws|Laatste update:

ABB, Alfen, ElaadNL, Fastned, Lightyear, NKL, Rocsys, Technische Universiteit Eindhoven en VDL hebben een eMobility-consortium opgericht om een Groeiplan in te dienen bij het Nationaal Groeifonds. Doel is gezamenlijk een schaal- en innovatieslag maken ter versnelling van de transitie naar elektrisch rijden. Deze groep wordt mogelijk nog uitgebreid met andere partners.

Ook zwaardere voertuigen
Het Groeiplan van het eMobility-consortium is erop gericht om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Dit geldt voor zowel personenvervoer als voor zwaardere voertuigen. Het elektrisch vervoer moet tevens slimmer, efficiënter en autonomer worden en laadinfrastructuur moet klaargemaakt worden om de snelle groei in het aantal elektrische voertuigen en daarmee de hardgroeiende vraag naar oplaadcapaciteit te faciliteren.

Het stimuleren van elektrische mobiliteit en innovaties op dit gebied, waaronder de aanleg van laadinfrastructuur voor zowel personenvervoer als logistiek vervoer, zorgt er volgens het consrotium voor dat de klimaatambities gehaald kunnen worden én Nederland koploper blijft op het gebied van eMobility. Het consortium hoort binnenkort of het Groeiplan geselecteerd is om verder ontwikkeld te worden tot een definitieve aanvraag voor het Nationaal Groeifonds.

‹ Naar overzicht