©RVO

Publicatie van de maand | Handreiking voor berekening total cost of ownership personenauto vernieuwd

Publicatie van de maand|Laatste update:

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een nieuwe en geactualiseerde versie van de 'Handreiking Total cost of ownership (TCO)-berekening voor personenauto's' gepresenteerd.

3 aandrijflijnen
​Deze handreiking ondersteunt specialisten bij het in kaart brengen van de totale kosten van het bezit en het gebruik van een personenauto over een bepaalde periode. Het doel van de handreiking is om door middel van gemeenschappelijke uitgangspunten en inzichten een duidelijke en eenduidige communicatie over de kosten van het gebruik en bezit van een personenauto naar de consument op te zetten.

De kosten van de 3 meest voorkomende aandrijflijnen worden met elkaar vergeleken: batterij elektrisch (BEV), benzine en diesel. Daarbij wordt rekening gehouden met de maandelijkse vaste en variabele kosten berekend over de eerste 4 jaar bij het rijden van 15.000 kilometer per jaar. De gehanteerde energieprijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde prijs van de afgelopen 12 maanden; de periode januari 2022 tot en met december 2022.

Bekijk de TCO-handreiking hier!

‹ Naar overzicht