English
©VDL

Foto van de week | Openbaarvervoerbedrijf Keulen bestelt 53 elektrische bussen bij VDL

Foto's|Laatste update:

Openbaarvervoerbedrijf KVB Keulen heeft 53 elektrische VDL Citea’s besteld bij VDL Bus & Coach, die gaan rijden in de binnenstad van Keulen. Het gaat om 48 gelede bussen van het type Citea SLFA-181 Electric, uitgevoerd in BRT-design, en 5 Citea’s SLF-120 Electric. Met deze order zet KVB een nieuwe stap in de richting van volledige elektrificatie van zijn busvloot. De eerste leveringen staan gepland voor het laatste kwartaal van 2020.

Kwart dieselvloot vervangen
De samenwerking tussen KVB Keulen en VDL Bus & Coach op het gebied van elektrische bussen gaat al geruime tijd terug. Reeds in 2016 leverde VDL voor het eerst 8 VDL Citea’s SLFA-181 Electric aan KVB. Hiermee was KVB de eerste vervoerder in Europa die beschikte over gelede elektrische bussen. De 8 Citea’s SLFA Electric rijden sinds december 2016 op de eerste volledig elektrische buslijn van Duitsland: lijn 133 van het Keulse treinstation naar stadsdeel Zollstock.

Door deze nieuwe order heeft KVB in 2021 een kwart van zijn dieselvloot vervangen door elektrische voertuigen. De volledige energiebehoefte van de 53 Citea’s Electric wordt door de accu afgehandeld, wat betekent dat ook de verwarming, airconditioning, verlichting en ticketautomaat elektrisch aangedreven zijn. De bussen zijn dus 100 procent emissievrij.

De Kölner Verkehrs-Betriebe (KVB), het vierde grootste gemeentelijke personenvervoersbedrijf van Duitsland, verzorgt het openbaar vervoer in Keulen en omgeving. Het wagenpark bestaat uit 382 treinen en trams en 330 bussen. Ruim 3.400 medewerkers zorgen ervoor dat op de ruim 60 bus-, tram- en spoorlijnen iedere dag alles functioneert. KVB vervoert dagelijks bijna 800.000 mensen.

‹ Naar overzicht

Test & Reviews | Polestar 2

De ANWB heeft de Polestar 2  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 470 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Volkswagen ID.3

De ANWB heeft de Volkswagen ID.3  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 426 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Honda e 2020

De ANWB heeft de Honda e 2020 getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 220 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

23 woningcorporaties presenteren mogelijkheden van laadpunten elektrische auto's voor huurders

23 woningcorporaties hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de mogelijkheden onderzocht voor laadpunten bij huurwoningen. Het publiek beschikbare rapport bevat aanbevelingen voor beleid en uitvoering van projecten,...
Publicatie van de maand|Laatste update:

Prinsjesdag: bijtelling voor elektrische auto met zonnepanelen in 2021 gunstiger

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekendgemaakt een  elektrische auto met zonnepanelen in 2021 te gaan bevoordelen. Dat staat in het Belastingplan 2021. Voor elektrische auto’s met zonnepanelen geldt vanaf 2021 volgens de afspraken...
Nieuws|Laatste update: