©Dura Vermeer

Foto van de week | Dura Vermeer neemt elektrische vrachtauto met knijperinstallatie in gebruik

Foto's|Laatste update:

Dura Vermeer heeft in samenwerking met Vrijbloed Transport een 100 procent elektrische af fabriek Volvo FE 6x2 Electric met autolaadkraan en tweezijdige kipper in gebruik genomen. Het voertuig wordt ingezet in en rondom Amsterdam. Een primeur, want nog niet eerder is een dergelijk voertuig met deze (lichtere) opbouw gebouwd in de fabriek en ingezet binnen de Grond/Weg/Waterbouw (GWW)-sector.

Vanaf de fabriekspand
De meeste elektrische vrachtauto’s die nu rijden zijn omgebouwde varianten. Volvo Trucks produceert de elektrische vrachtwagens direct vanaf de fabrieksband. De beperkte accucapaciteit en actieradius zijn op dit moment voor veel (bouw)bedrijven nog belangrijke knelpunten in de overstap naar elektrische vrachtwagens. Voor de truck voor Dura Vermeer is een minder zware opbouw ontwikkeld, zodat er langer en meer kan worden gewerkt met dezelfde accucapaciteit. Ook verbruikt deze lichtere laadkraan bij stilstand geen energie, in tegenstelling tot een conventionele variant. Een open verbinding tussen de software van de laadkraan en de truck zorgt er verder voor dat de laadkraan een signaal afgeeft wanneer de accu bijna leeg is. Hierdoor wordt stilstand voorkomen en kan het verbruik verder

Emissievrij vanaf 2025
Eén van de duurzaamheidsambities van Dura Vermeer is ‘Uitstoot op 0’. Dit betekent onder andere dat de bouwer vanaf 2025 volledig emissievrij wil werken in de binnenstad. Vanaf begin dit jaar wordt daarom op alle projecten met elektrisch materieel gewerkt, mits beschikbaar. De aanschaf van de nieuwe elektrische vrachtauto is een mooie stap in de duurzame samenwerking met de gemeente Amsterdam. 

Dura Vermeer voert sinds 2019 tot en met 2023 2 soorten projecten – Klein Wegenwerken en Elementenverhardingen – uit binnen de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Amsterdam. Deze contracten zijn op basis van duurzaamheid en samenwerking gegund aan Dura Vermeer.

‹ Naar overzicht