Het nieuws in 1 minuut | maandag 24 augustus – zondag 6 september 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

CamperfiXX introduceert elektrische camper
Het Nederlandse camperombouwbedrijf CamperfiXX komt met de e-Fixxter op de markt. Deze compacte camper, verkrijgbaar als 4- en als 5-persoons camper, is de ultieme combinatie van camper, vrijetijdsauto en dagelijkse auto.  Het uitgangspunt is een elektrische compacte bestelauto met grote actieradius. Door de geringe hoogte kan de e-Fixxter ook in parkeergarages worden geparkeerd. Het accupakket is opvallend fors en de slaapbank biedt door het grote formaat slaapcomfort.  De e-Fixxter wordt gebouwd op de Toyota Proace en de daaraan nagenoeg identieke Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro, langste versie. De wielbasis van deze auto’s is tamelijk klein, waardoor ze zeer wendbaar zijn. Het accupakket heeft een capaciteit van 75 kilowatt, de actieradius bedraagt 330 kilometer. Het accupakket ligt onder de vloer, waardoor het zwaartepunt laag ligt.

VDL en DAF introduceren CF Electric met groter bereik
Samen met DAF Trucks zet VDL de volgende stap op het gebied van elektrische aandrijving voor elektrische vrachtwagens door de actieradius van de DAF CF Electric met VDL e-power-technologie te verdubbelen naar meer dan 200 kilometer.  Toepassing van een nieuwe generatie batterijen betekent bovendien een gewichtsbesparing van 700 kilo, die geheel ten goede komt aan het laadvermogen. Nieuw is ook het lithium-ionbatterijpakket van de laatste generatie met een capaciteit van 350 kilowattuur (315 kilowattuur effectief). De batterij is geconditioneerd, waardoor de temperatuur, ongeacht het weer, altijd tussen de 25 en 40 graden Celsius blijft, met belangrijke voordelen voor de levensduur en de constante prestaties. Het volledig opladen van de batterij zal doorgaans op de thuisbasis plaatsvinden en duurt 75 minuten, uitgaande van een laadstation met een vermogen van 250 kilowatt. De verkoop van de CF Electric met grotere actieradius start in september, waarna de levering begin 2021 van start gaat. 

Kijlstra neemt eerste volledig elektrische betonmixer in gebruik
Kijlstra, een landelijke betonleverancier, stelt de eerste geheel elektrische betonmixer ter wereld gelanceerd te hebben. De mixer en de vrachtauto waarmee deze wordt vervoerd, zijn geluidsstil en volledig vrij van de uitstoot van CO2 en stikstof. Kijlstra Betonmortel heeft samen met Bontrup Mortel Circulair een betonfabriek in de Amsterdamse haven. Technisch directeur van Kijlstra René Kors wijst erop dat één wagen nog maar het begin is. ‘Er zijn zo’n 100 betoncentrales in Nederland. Vanuit elke fabriek vertrekken dagelijks vrachtwagens en betonmixers. Als elektriciteit of waterstof in onze sector de norm wordt, creëren we een gigantisch milieuvoordeel.’

Alfen levert laadpunten voor haventerminals Volkswagen
Alfen is door ElectrAssure gekozen als laadpartner voor belangrijke importlocaties van Volkswagen Group UK. Alfen heeft 30 slimme laadpunten geleverd aan de 3 haventerminals van Volkswagen. De slimme Eve Double-laders van Alfen zijn geïnstalleerd in Sheerness, Grimsby en Tyne. Om de belasting van het netwerk te spreiden, werden ook het Smart Charging Network en Active Load Balancing van Alfen geïmplementeerd.

‹ Naar overzicht