©RENEWI

Het nieuws in 1 minuut | maandag 22 november – zondag 6 december 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Toyota kondigt PROACE CITY Electric aan
Na de PROACE Electric en de PROACE VERSO Electric volgt komend jaar de volgende stap: de Toyota PROACE CITY Electric, eveneens een volledig elektrisch voertuigd. Toyota gaat de nieuwe PROACE CITY Electric leveren met een lithium-ion batterij van 50 kilowattuur. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 100 kilowatt/136 pk, ruim voldoende voor een soepel rijgedrag. Toyota rust de PROACE CITY Electric in Nederland standaard uit met een 3-fasen lader van 11 kilowatt. Het aanbod van de PROACE CITY Electric zal bestaan uit 2 lengtematen (PROACE CITY en PROACE CITY Long) alsook een personenversie, de PROACE CITY VERSO, met 5 of 7 zitplaatsen. De eerste leveringen zullen in de herfst van volgend jaar plaatsvinden. Toyota maakt in de loop van volgend jaar meer details bekend.

VDL Bus & Coach lanceert nieuwe generatie Citea’s
In 2021 presenteert VDL Bus & Coach de nieuwe generatie elektrische Citea’s. VDL heeft een busconcept ontwikkeld, volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn. Klaar voor de toekomst en vanzelfsprekend zero emissie.  Meer details maakt VDL Bus & Coach de komende maanden in een speciale campagne bekend. Tijdens Busworld, volgend jaar oktober in Brussel, zijn de bussen voor het eerst te zien. ‘Vanuit de innovatieve visie waar VDL om bekendstaat, is een totaalconcept ontwikkeld’, legt Henk Coppens, chief executive officer van VDL Bus & Coach uit. ‘Achter de schermen hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan een openbaarvervoerplatform dat klaar is voor de toekomst en waarin de nieuwste technologieën zijn geïntegreerd. De modulariteit maakt het voor onze klanten mogelijk om optimaal in te spelen op de uitdagingen van het openbaar vervoer en de veranderende aard van de mobiliteitssystemen.’

VDL Bus & Coach introduceert onder meer een innovatieve composiet zijwandconstructie die 15 procent lichter is ten opzichte van een conventionele zijwand. Het batterijpakket is standaard in de vloer verwerkt. Dit zorgt voor een betere verdeling van het gewicht, meer stabiliteit (veiligheid) en het verhoogt de passagierscapaciteit. Door de keuze van efficiënte componenten, een lichtgewicht constructie, een goede isolatie, een aerodynamisch ontwerp en optimaal energiebeheer wordt het energieverbruik van het voertuig tot 30 procent gereduceerd.

Renewi bestelt eerste elektrische DAF FAN CF
Renewi heeft de eerste DAF FAN CF Electric besteld bij DAF Trucks NV.  De vrachtwagen met eveneens een elektrisch aangestuurd kraakperssysteem is bestemd voor het inzamelen van diverse afvalstromen in de zero-emissiezones zoals die in verschillende stadscentra van 2025 worden ingesteld. In het kader van het vernieuwen en verduurzamen van het Renewi-wagenpark zijn reeds ruim 450 nieuwe DAF Euro VI-voertuigen ingestroomd de afgelopen 2 jaar. De volgende stap in verduurzaming van het Renewi-wagenpark is de inzet van een DAF CF Electric. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF een juiste partner.

Shell nadert ingebruikname 200e snellader 
Shell Recharge breidt zijn netwerk van snelladers op Shell-stations in rap tempo uit. In het afgelopen kwartaal is op het Shell-station Kanaal-Noord in Apeldoorn de 100ste snellader in gebruik genomen. De ambitie van het bedrijf is om het aantal snelladers begin volgend jaar te verdubbelen naar 200 snelladers op zo'n 80 locaties in Nederland. In november werd de mijlpaal van 140 snelladers gevierd. Onlangs werden 175-kilowatt-snelladers geïnstalleerd op het Shell-station De Kooi langs de A9 in Alkmaar en op het Shell-station aan de Slingelandtstraat in Amsterdam. Met deze High Power Chargers kan in 20 minuten de auto worden opgeladen. Verder zijn er in de regio Noord-Holland ook snelladers in gebruik genomen aan de Galwin 6 in Amsterdam, op het Shell-station Hoge Kwel aan de A7 in Wieringerwerf, aan de Fokkerweg 185 in Oude Meer. Ook buiten de Randstad plaatsten ze snelladers, onder andere in Arnhem (Shell Westervoortsedijk), Etten-Leur (Shell Liesbos aan de A59) en Enschede (Shell Broekheurne).

‹ Naar overzicht