©Peugeot

Het nieuws in 1 minuut | maandag 22 februari – zondag 4 maart 2021

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Vloot stad Kiel met 20 VDL Citea’s Electric uitgebreid
De Noord-Duitse stad Kiel heeft, bovenop de 47 gelede elektrische bussen waarvan de laatste levering in september is voorzien, nog eens 20 Citea’s SLF-120 Electric van VDL Bus & Coach besteld. Tegen het einde van 2021 rijden in Kiel in totaal 67 elektrische Citea’s van VDL Bus & Coach. De samenwerking tussen KVG Kieler Verkehrsgeselschaft en VDL Bus & Coach, die op 8 oktober 2019 werd bekrachtigd, krijgt met deze vervolgorder wederom een nieuwe impuls.

De 20 Citea’s SLF-120 Electric gaan rijden op 5 lijnen in de stad. Ze worden niet alleen ’s nachts geladen op het depot, maar ook op de lijnen waar de nodige laadinfrastructuur aanwezig is bij de eindhalten voor snelladen. Sinds de ingebruikname van de eerste Citea, in september vorig jaar, zijn ruim 160.000 elektrische kilometers afgelegd. Inmiddels heeft KVG 19 elektrische bussen in operatie genomen. KVG-directeur Andreas Schulz: ‘Wij hebben de doelstelling om in 2030 volledig elektrisch openbaar vervoer aan te bieden. De ervaringen met VDL Bus & Coach zijn zeer positief. Met deze elektrische bussen, waarmee we jaarlijks circa 87 ton CO2 per bus besparen, draagt KVG bij aan een betere en stillere leefomgeving. Daarnaast stellen wij de gemeente Kiel in staat om haar ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen.’

felyx haalt recordinvestering van 24 miljoen euro op
felyx, volgens het bedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van elektrische deelscooters, heeft een series A-investering opgehaald van 24 miljoen euro. Deze recordinvestering wordt als groeikapitaal ingezet om felyx te laten groeien in Europa, met lanceringen gepland in Duitsland en Frankrijk en verdere uitbreiding in de Benelux.

De equity financiering wordt geleid door De Hoge Dennen Capital, het investeringsvehikel van de familie De Rijcke, en huidig grootaandeelhouder en onderneemster Anne-Marie Rakhorst. De investering wordt aangewend om verdere groei van de organisatie te bewerkstelligen en verder te bouwen aan het aanbieden van groen en flexibel deelvervoer in heel Europa. Vanaf de eerste rit in 2017 hebben de gebruikers van felyx in heel Nederland en in Brussel ruim 14 miljoen kilometer afgelegd op de e-scooters. Daarmee werd meer dan 1.117 ton CO2-uitstoot bespaard. In het afgelopen jaar breidde felyx uit naar 5 steden.

PEUGEOT introduceert elektrische versie van RIFTER
PEUGEOT zet de elektrificatie van zijn personenautogamma voort en presenteert een volledig elektrisch aangedreven versie van de RIFTER: de e-RIFTER. De gezinsauto met SUV-kenmerken heeft een actieradius van 280 kilometer (WLTP-testcyclus). Er komen 2 lengtevarianten (Standard en Long) met maximaal 7 zitplaatsen. De versie met bagageruimte van maximaal 1.050 kent en vijf zitplaatsen. Het maximaal te trekken aanhangergewicht is 750 kilogram.

‹ Naar overzicht