©Welzorg

Het nieuws in 1 minuut | maandag 17 mei - zondag 30 mei 2021

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

België: 5 miljoen terawattuur groene stroom nodig voor 1,5 miljoen elektrische auto’s
De Belgische brancheorganisatie FEBEG schat dat tegen 2030 ongeveer 5 terawattuur elektriciteit zal moeten worden geleverd om een elektrisch wagenpark van 1,5 miljoen voertuigen van stroom te voorzien. Marc Van den Bosch, general manager  FEBEG: ‘Het gaat natuurlijk om een aanzienlijke hoeveelheid energie, maar die vertegenwoordigt ongeveer minder dan 6 procent van het eindverbruik van elektriciteit (2019). Dit cijfer zou nog kunnen stijgen als ook rekening wordt gehouden met een gedeeltelijke elektrificatie van lichte en zware bedrijfsvoertuigen in deze zelfde periode. Producenten en leveranciers zullen dit perspectief meenemen in hun productie-, inkoop- en invoerplannen om uiteindelijk aan deze toegenomen vraag te kunnen voldoen. Het tot een goed einde brengen van de Belgische CRM (capaciteitsmarkt) is van essentieel belang om de toegenomen elektrificatie in de transport-, bouw- en industriesectoren op te vangen.’

Samenwerking Mercedes-Benz Trucks en EVBox Group voor laadinfrastructuur
Mercedes-Benz Trucks is een strategische samenwerking aangegaan met ENGIE en EVBox Group om klanten optimaal te kunnen ondersteunen bij de integratie en het beheer van een elektrisch wagenpark. Mercedes-Benz Trucks heeft een holistisch ecosysteem ontwikkeld met onder andere advies- en infrastructuurdiensten zodat klanten optimaal worden ondersteund bij de integratie en het beheer van een elektrisch wagenpark. Om dit mogelijk te maken, is Mercedes-Benz Trucks een strategische samenwerking aangegaan met ENGIE en EVBox Group.

EVBox Group focust op het laden van elektrische vrachtwagens. De producten en diensten van EVBox Group en ENGIE Group zijn door Mercedes-Benz Trucks uitvoerig getest op interoperabiliteit. De laadstations werden ook getest op alle huidige en toekomstige elektrische commerciële voertuigen van Mercedes-Benz Trucks. De eActros, bijvoorbeeld, wordt in 2021 grootschalig geproduceerd. Bovendien zijn er met het laadbeheersysteem van Mercedes-Benz Trucks talrijke compatibiliteitstests succesvol uitgevoerd.

BYD bouwt miljoenste elektrisch aangedreven personenauto
BYD viert een belangrijke mijlpaal in zijn productiegeschiedenis door als een van de eerste fabrikanten wereldwijd een miljoen elektrisch aangedreven auto’s te hebben gebouwd. De miljoenste auto, een Han EV, rolde van de band in het Chinese Shenzhen, waar BYD’s hoofdkantoor en een van de productiefaciliteiten is gevestigd.

Deze mijlpaal in de geschiedenis van BYD valt samen met de aankondiging dat de eerste serie van 100 volledig elektrisch aangedreven BYD Tang SUV’s klaarstaat voor levering naar Noorwegen, het Scandinavische land dat gekozen is als platform voor de ambitieuze plannen van BYD op de Europese personenautomarkt. BYD maakte eveneens bekend dat er in totaal 1.500 Tang SUV’s zullen worden afgeleverd in Noorwegen dit jaar om de Europese en wereldwijde ambities van het merk een boost te geven. De eerste 100 auto’s worden in het derde kwartaal van dit jaar aan Noorse klanten afgeleverd.

100 procent elektrisch voertuig MAX Mobiel nu bij Welzorg Auto op Maat 
Welzorg Auto op Maat – onderdeel van Louwman Group – is sinds kort leverancier van de MAX Mobiel. Dit 100 procent elektrische voertuig is speciaal gemaakt voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. De MAX Mobiel heeft voor de wegenverkeerswet dezelfde status als een scootmobiel. Rijden op het fietspad, het trottoir of op de weg in de bebouwde kom is toegestaan en een rijbewijs is niet nodig. De maximumsnelheid van de MAX Mobiel is gelimiteerd op 45 kilometer per uur. Parkeren is bijna overal mogelijk en het voertuig biedt plaats voor 2 inzittenden. Bovendien is gemakkelijk een opklapbare rolstoel of rollator mee te nemen. Met al deze voordelen is de MAX Mobiel een aanvulling op soortgelijke voertuigen die Welzorg Auto op Maat ook levert.

‹ Naar overzicht