©Volkswagen

Nieuws in 1 minuut | Spijktaal elektrische voertuigen Defensie onderhouden, Volkswagen presenteert ID. Buzz

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Volkswagen presenteert ID. Buzz (Cargo)
Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens presenteren de nieuwe ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. De 2 geheel CO2-neutraal geproduceerde nieuwkomers zijn het moderne, elektrisch aangedreven equivalent van een klassieker: de Volkswagen T1 bus. De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo verschijnen dit najaar bij de Nederlandse showrooms en zijn vanaf mei te bestellen. De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn gebaseerd op het modulaire MEB-platform. In de ID. Buzz wordt het platform gecombineerd met een 77-kilowattuur-accupakketDe topsnelheid is begrensd op 145 kilometer per uur. Aan een laadpaal wordt het batterijpakket opgeladen met een vermogen van 11 kilowatt. De ID. Buzz kan snelladen met een maximumlaadvermogen van 170 kilowatt. In 30 minuten is het accupakket weer van 5 tot 80 procent opgeladen.

ChargePoint levert smart charging voor wagenpark Picnic
ChargePoint gaat smart charging leveren aan het wagenpark van onlinesupermarkt Picnic, bestaande uit ruim 1.500 lichte elektrische bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf beschikt over het grootste elektrische wagenpark voor boodschappenbezorging in Europa, dat bestaat uit meer dan 2.300 eigen elektrische voertuigen. Picnic zal het ChargePoint-softwareplatform gebruiken om zijn wagenpark te beheren en op te laden. Dankzij de deal kan Picnic onder meer slim laden en actieradiusvoorspellingen doen. Dit helpt om de planning van bezorgingen te stroomlijnen en het beheer van meerdere samenwerkende systemen te versimpelen. ‘Slim laden is een belangrijk onderdeel van onze inspanningen om de duurzaamheid van ons wagenpark verder te verbeteren’, aldus Joris Wolters, bedrijfsanalist en voertuigenexpert bij Picnic.

Spijkstaal gaat 134 elektrische voertuigen Defensie onderhouden
Spijkstaal heeft een overeenkomst gesloten met het ministerie van Defensie voor de levering en het all-in-onderhoud van 134 elektrische bedrijfsvoertuigen.  De voertuigen gaan landelijk op 34 defensie-locaties rijden en zullen worden ingezet om (klein) materiaal of personen te verplaatsen op defensieterreinen en deels daarbuiten over de openbare weg.

Het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) waar de voertuigen voor zijn, zorgt voor wereldwijde dienstverlening aan de Nederlandse krijgsmacht. Het DOSCO voorziet in alle randvoorwaarden en faciliteiten, zodat de Defensieonderdelen zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Het DOSCO levert voorzieningen op het gebied van huisvesting, catering, gezondheidszorg, logistiek, transport en facilitaire dienstverlening. 117 voertuigen (Spijkstaal 1000) zullen worden ingezet om (klein) materiaal te verplaatsen en 17 voertuigen (Spijkstaal Minibus) worden ingezet om personen te verplaatsen op Defensieterreinen en deels daarbuiten over de openbare weg. De voertuigen zullen uitsluitend gebruikt worden in de vredesbedrijfsvoering.

‹ Naar overzicht