©VER

Video van de week | Gouden Stekker voor Bert Klerk

Video's|Laatste update:

Vereniging Elektrische Rijders (VER) heeft de Gouden Stekker uitgereikt aan Bert Klerk voor zijn grote verdiensten voor de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland. Tot februari was Bert Klerk voorzitter van de Stuurgroep van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), die moet zorgen dat overal op tijd, voldoende en goede laadpalen geplaatst worden.

Eerder was Klerk van 2013 tot 2020 voorzitter van het Formule E-Team, het adviesorgaan van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat waarin overheden, bedrijfsleven en kennis -en consumentenorganisaties samenwerken om elektrisch rijden in Nederland te versnellen.

Klerk was de man van de EV-polder; van samenwerken en verbinden; van doelen stellen en praktische resultaten boeken. Die resultaten zijn bij elektrisch rijden aanwijsbaar. Nederland is een van de voortrekkerslanden in de wereld als het gaat om aantallen elektrische auto’s, laadinfrastructuur en interoperabiliteit van systemen. Nederland beschikt over veel bedrijven die een rol spelen bij de ontwikkeling van laadinfra, waarmee ook exportkansen zijn ontstaan. Klerk speelde ook een rol bij buitenlandse missies voor exportbevordering en kennisuitwisseling. 

‹ Naar overzicht