©Brink XL

Foto van de week | Enter krijgt grootste publieke laadplein voor elektrische vrachtwagens

Foto's|Laatste update:

AVIA VOLT en Brink XL starten in april met de bouw van het grootste openbare laadplein van Nederland voor elektrische trucks. Na oplevering van de eerste fase kan er door 6 vrachtwagens tegelijk worden geladen. Trucks kunnen laden met een maximaal vermogen van 400 kilowatt.

Lengtegoederen
Het laadplein wordt gerealiseerd voor het pand van Brink XL. Momenteel wordt deze ruimte nog gebruikt als parkeerplaats voor personeel van het transportbedrijf dat gespecialiseerd is in distributie van lengtegoederen.

‘Na uitvoerige besprekingen en het opzetten van de samenwerking met AVIA VOLT, zijn we trots om eindelijk dit nieuws te kunnen delen’, vertelt Henk Brink van Brink XL. ‘We hebben al jaren een samenwerking, waarbij AVIA met ons meedenkt in de verduurzaming van onze brandstoffen en het wagenpark. De bouw van dit laadplein sluit perfect aan bij onze ambities in de huidige energietransitie.’

2 fases
‘We delen de bouw van het laadplein op in twee fases’, duidt Bart Leussink van AVIA VOLT. ‘De markt voor elektrische trucks zal de komende jaren groeien en daarmee ook de laadbehoefte. Met deze eerste fase van 6 laadplekken kunnen we de komende tijd voorzien in die behoefte.  De tweede fase richt zich op hogere laadsnelheden, een uitbreiding tot maximaal 10 laadpunten en de integratie met eigen opslag en opwek van energie. Het slim aansturen van energiestromen zal daarbij een centrale rol spelen.’

Het laadplein zal gebruikmaken van een laadoplossing ontwikkeld door het Finse bedrijf Kempower, waarvan AVIA VOLT al geruime tijd partner is. Met dit systeem kan het beschikbare vermogen dynamisch worden verdeeld over de verschillende voertuigen die geladen worden. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het beschikbare vermogen op het stroomnet waardoor gebruikers van het laadplein zo snel mogelijk weer de weg op kunnen.

‹ Naar overzicht