English

Het nieuws in 1 minuut | maandag 18 april – zondag 24 april 2016

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Spyker presenteert dit jaar alsnog elektrische auto Spyker presenteert dit jaar alsnog een elektrische auto. Waar insiders op de Autosalon van Genève al een elektrische auto verwachtte, wordt deze nu gepresenteerd op de Los Angeles Auto Show. Het gaat vermoedelijk om een nieuwe versie van de D12 Peking-to-Paris Concept.

Clean Mobility Center officieel van start Na het ondertekenen van een intentieovereenkomst eind januari en de oprichting van de stichting wordt op 21 april aanstaande het Clean Mobility Center officieel gelanceerd. Dat gebeurt tijdens een startevenement rond duurzame mobiliteit. Het Clean Mobility Center richt zich op innovatieve oplossingen voor alle vormen van mobiliteit die te verduurzamen zijn, waaronder auto’s, bussen, fietsen en vrachtwagens. Het gaat om het innoveren en/of efficiënter gebruiken van het voertuig zelf, de infrastructuur en direct aan mobiliteit gerelateerde duurzame energieopwekking en –opslag.

Noorse elektrisch vervoermarkt blijft groeien Ook in maart is de Noorse afzetmarkt voor elektrische voertuigen gegroeid. In totaal werden in maart 4.684 elektrische auto’s verkocht in het Scandinavische land. Dat is een groei van 24 procent ten opzichte van de maand maart 2014. Elektrische voertuigen behaalden in Noorwegen in maart een marktaandeel van 30 procent. De Mitsubishi Outlander werd het meest verkocht, gevolgd door de Nissan Leaf.

OrangeGas lanceert ‘loyaliteitsapp’ voor alternatieve brandstoffen OrangeGas gaat tankstations openen waar alleen maar duurzame brandstoffen worden aangeboden: 100 procent Groengas, elektrische snelladers op basis van groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG. Met de loyaliteitsapp kunnen klanten op ieder OrangeGas-station Happy Points sparen, ook op de onbemande locaties. Door middel van de iBeacon-technologie worden iedere tankbeurt automatisch Happy Points bijgeschreven. Daarnaast navigeert men met de app altijd naar het dichtstbijzijnde tankstation.

BMW en Allego presenteren slimme mobiliteitsoplossingen aan Willem-Alexander en Maxima BMW en Allego hebben een presentatie gegeven aan het Nederlands koninklijk paar en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over slimme mobiliteitsoplossingen. De presentatie was onderdeel van de Nederlandse handelsmissie, om de relatie tussen Nederland en Bavaria te versterken. BMW en Allego werken samen om elektrische rijders te voorzien van laadoplossingen. Zo ontwikkelt Allego de laadinfrastructuur voor BMW's e-mobility dienst ChargeNow.

Fastned start uitgifte van certificaten nieuwe effectenbeurs Nxchange Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, is gestart met de uitgifte van certificaten van aandelen ter financiering van nieuwe snellaadstations in binnen- en buitenland. De uitgifte vindt plaats via de nieuwe pan-Europese beurs Nxchange. Fastned heeft als ambitie om in 2020 een pan-Europees netwerk van snellaadstations te exploiteren waar auto’s van alle merken kunnen laden.

GreenFlux start in Duitsland GreenFlux en de Duitse IT-systeemintegrator CIS Solutions hebben een Memorandum of Understanding om GreenFlux’ laadoplossingen voor elektrisch vervoer in Duitstalig gebied te implementeren. De combinatie van een software-platform en intelligente controller maakt het voor laadpaalfabrikanten en service providers mogelijk om laadnetwerken op grote schaal te beheren. Samen met CIS Solutions betreedt GreenFlux de elektrisch vervoermarkt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

‹ Naar overzicht

Foto van de week | Vattenfall kiest Alfen voor levering 4.000 laadpunten Noord-Brabant en Limburg

Vattenfall heeft Alfen geselecteerd voor de levering van slimme laadinfrastructuur ten behoeve van elektrisch rijden in gemeenten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het gaat om 4.000 laadpunten. Plaatsingsperiode Vattenfall heeft deze...
Foto's|Laatste update:

Publicatie van de maand | Nationale Laaddrukanalyse: groeiend tekort aan publieke laadpalen

Het tekort aan laadpalen in Nederland neemt toe. Uit het onderzoek ‘ De Nationale Laaddrukanalyse’ van Enpuls blijkt dat in ruim 1 op de 3 buurten de laadpalen overbezet zijn. Van de 13.208 buurten in Nederland zijn er bijna 5.000...
Publicatie van de maand|Laatste update:

Video van de week | EV Experience: circuit Zandvoort 3 dagen lang in teken van elektrisch rijden

Circuit Zandvoort zou dit jaar het toneel zijn van een officiële Formule 1-race met Max Verstappen. Maar waar dit evenement door de coronapandemie geen doorgang vindt, gaat het circuit komende maand 3 dagen elektrisch! Van vrijdag 2 tot en met...
Video's|Laatste update:

Test & Reviews | Polestar 2

De ANWB heeft de Polestar 2  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 470 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Volkswagen ID.3

De ANWB heeft de Volkswagen ID.3  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 426 kilometer.
Test & reviews|Laatste update: